Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація на окупованих територіях: Рашисти готують мобілізацію, посилили мародерство та шантаж місцевих
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на окупованих територіях: Рашисти готують мобілізацію, посилили мародерство та шантаж місцевих

Окупанти щодня все більше лютують у своїй безпорадності, придумуючи все нові випробування для місцевих

9 березня 2023, 22:33
Поділіться публікацією:

Російські терористи готуються розпочати чергову хвилю "мобілізації" в ОРДЛО, нав'язують примусову паспортизацію, посилили адміністративно-поліцейський режим, пишуть "Коментарі".

Ситуація на окупованих територіях: Рашисти готують мобілізацію, посилили мародерство та шантаж місцевих

Що твориться на тимчасово окупованих армією РФ територіях України

Ударним "ядром" під час чергової мобілізації рашисти планують зробити неповнолітніх юнаків 2006 року народження.

"Окупаційні військкомати закликали навчальні заклади подати списки усіх юнаків зазначеного року народження. Наразі в регіоні вже майже немає вільних осіб, які підлягають мобілізації", — зазначають у Центрі національного спротиву.

На окупованій частині Запорізької області загарбники шантажують людей скасуванням соціальних виплат. Такими діями окупанти будь-що намагаються нав'язати примусову паспортизацію.

"Окупаційна адміністрація повідомила, що мешканцям необхідно переоформити документи для отримання щомісячної соціальної допомоги з догляду за людьми з інвалідністю" — повідомляють у Спротиві.

Головною умовою для опікунів є отримання російського паспорта і заява про відмову від українського громадянства. Окупанти продовжують ускладнювати життя й іншим українцям на тимчасово окупованих територіях – вимагають "дозволи на переміщення" Такий стан речей викликає невдоволення населення російською "владою".

"У Сватівському районі Луганської області, окремих районах Херсонської та Запорізької областей через відсутність можливості вирішення за місцем проживання адміністративних, медичних та інших проблем, громадян змушують для отримання пенсій спочатку оформляти дозволи на переміщення до населених пунктів, у яких функціонують відповідні установи", - повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Окрім того, окупанти ще більше посилюють фільтраційні заходи та адміністративно-поліцейський режим. Загарбники вантажівками вивозять награбоване з окупованої частини Херсонщини.

постерігається активізація мародерства російськими загарбниками. Окупанти вивозять з Голої Пристані та Нової Збур’ївки награбоване майно і побутову техніку вантажними автомобілями, якими доставляли боєприпаси своїм підрозділам", — інформують в Генштабі ЗСУ.

"Коментарі" також писали про те, що в місцевих закладах початкової освіти вчителі та вихователі окупаційної "влади" змушують учнів і батьків залишатися після занять та вивчати  конституцію та законодавчі акти Російської Федерації, а також ворожу історію та літературу. Під час перерв дітей примушують вчити та співати російський гімн.

Як повідомляв портал "Коментарі", рашистам пообіцяли премії за кожний кілометр окупованої України. Вони зазнають втрат і не хочуть йти на штурм.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чергова ахінея Кремля: на Запоріжжі окупанти "призначили" нову столицю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини