Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сітка смерті: Сили оборони беруть в «тенета» ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Сітка смерті: Сили оборони беруть в «тенета» ворога

ЗСУ постійно адаптуються, застосовуючи нові методи вогневого ураження противника

21 березня 2023, 20:58
Поділіться публікацією:

Про це під час брифінгу на тему "Трансформація Ракетних військ і артилерії Збройних Сил України" в Military Media Center заявив тимчасово виконувач обов’язки начальника Головного управління бойових ударних систем Генерального штабу ЗСУ полковник Сергій Баранов.

Сітка смерті: Сили оборони беруть в «тенета» ворога

більш як 90% уражень армії РФ припадає на ракетні війська та артилері

"На сьогодні нашій артилерії вдалося створити "сітку смерті". Це коли засоби розвідки дуже щільно та ефективно співпрацюють із засобами вогневого ураження. Безумовно, до цих засобів вогневого ураження належать не тільки ракетні війська та артилерія, а й авіація повітряних сил, — зазначив полковник Сергій Баранов.

Також він проінформував, що зараз близько 90% вогневого ураження противника покладається на ракетні війська та артилерію.

"Змінюється час, змінюється озброєння, змінюються люди. Змінюються способи і методи збройної боротьби. Безумовно, якщо ми хочемо наблизити нашу перемогу, маємо постійно адаптовуватись, вигадувати нові способи і методи вогневого ураження, вдосконалювати нашу зброю, наші боєприпаси, навички та вміння", — наголосив полковник Сергій Баранов.

За його словами, полегшити перебування наших підрозділів на лінії зіткнення допомагає концепція дальнього вогневого ураження. А користуючись з навченості особового складу, застосування вже нових програмних продуктів та запровадження автоматизованої системи управління вогнем ЗСУ скоротили час перебування підрозділів в районах вогневих позицій.

"Ми покращили ведення розвідки за допомогою нових технічних засобів розвідки. Відповідно час реакції зменшили, але підвищили точність вогню і точність визначення установок, що дозволяє нам гідно відповідати на всі виклики, які нам намагається зробити наш противник", — пояснює він.

Як писали "Коментарі", Європейський союз погодив план, за яким блок відправить Україні мільйон артилерійських снарядів на суму 2 млрд євро.

Йшлося на порталі "Коментарі" і три складові осучаснення українських військових підрозділів і насамперед ракетних військ та артилерії.

Читайте також на сайті "Коментарі" - які завдання для української ППО є найскладнішими пояснили в ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини