Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які завдання для української ППО є найскладнішими пояснили в ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Які завдання для української ППО є найскладнішими пояснили в ЗСУ

У ЗСУ пояснили чому ми можемо збивати одні ракети, а інші – ні

20 березня 2023, 16:33
Поділіться публікацією:

Особливості сучасних викликів для Повітряної оборони ЗСУ є унікальними, адже жодна з останніх воєн у світі не демонструвала такого різного озброєння, з яким доводиться стикатися українським воїнам під час повномасштабного вторгнення армії РФ, каже речника Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пишуть "Коментарі".

Які завдання для української ППО є найскладнішими пояснили в ЗСУ

Далеко не всі цілі може збивати ППО ЗСУ і тому є об’єктивні причини

"Часу на прийняття рішення в оператора переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) обмаль: ракета летить зі швидкістю 800-900 км/год. По-перше, її потрібно побачити візуально, що вночі складно дуже. По-друге, супроводити – запустити сам ПЗРК, навести ціль на ракету, захопити й прицільно вистрілити", — каже Ігнат.

Росіяни прокладають маршрут ракет та ударних БпЛА так, що вони можуть навіть літати по колу. Вони використовують рельєф місцевості, річища річок, щоб і ракета, і шахеди летіли якомога нижче. Там перейняти і збити повітряну ціль важко, бо радіолокаційно їх не видно.

"Найновіша загроза – гіперзвукова аеробалістична ракета Х-47 Кинджал, що застосовується з літаків МіГ-31К. Складність її ураження в кілька разів вища, ніж тієї ж Х-22, через значно вищу швидкість польоту, ще менший час на реагування техніки і людини", — ділиться речник ППО.

І додає, що жодна країна не стикалась з такими атаками, як Україна, тож наш досвід стане підручником для всього світу: як у таких умовах з комплексами 1970-1980 років протистояти сучасним крилатим ракетам, які коштують 13 мільйонів доларів і розроблялися у 2010 році.

Як писали "Коментарі", "великий наступ" росіян, який вони розпочали ще взимку, так і закінчиться нічим. Агресор обламав зуби об Бахмут, Авдіївку, Вугледар. А ось Україна, вважають аналітик ISW, має можливість перехопити ініціативу та розпочати контрнаступ.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що після останнього ракетного удару по Україні запаси гіперзвукових "Кинджалів" у Москви зменшилися до 49 штук.

Читайте також на сайті "Коментарі" — кремлівське божевілля: Мєдвєдєв погрожує ракетним ударом по Гаазі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини