Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки ракет «Кинжал» залишилося у росіян: у ЗСУ назвали точну кількість
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки ракет «Кинжал» залишилося у росіян: у ЗСУ назвали точну кількість

Сьогодні запаси "Кинджалів" у росіян скоротилися до 49 штук

20 березня 2023, 12:45 comments8811
Поділіться публікацією:

Після останнього ракетного удару по Україні запаси гіперзвукових "Кинджалів" у Москви зменшилися до 49 штук. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Скільки ракет «Кинжал» залишилося у росіян: у ЗСУ назвали точну кількість

Ракети Кинжал. Фото: з відкритих джерел

"Під час удару 9 березня противник завдав чергового масованого ракетного удару по території України із застосуванням 63 крилатих ракет. З них 31 — це Х-101/555, 20 "Калібрів", 6 одиниць Х-22 та 6 гіперзвукових "Кинджалів" — це 11% від їхньої загальної кількості, наразі у росіян залишилося 49 таких ракет", — заявив Сергій Наєв.

Крім того, повідомив генерал-лейтенант, було застосовано 16 зенітних керованих ракет комплексом С-300 та 8 БпЛА типу Shahed-131/136.

"Все це ще раз свідчить про необхідність України в сучасних зенітно-ракетних комплексах, але ті ракети, які ми можемо збивати наявними засобами, як бачите, уражаються. І ефективність поразки, навіть за змішаного масованого обстрілу, досить висока", — резюмував Сергій Наєв. .

Читайте також на порталі "Коментарі" — аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що Російська Федерація організувала масований ракетний удар по Україні 9 березня в рамках своєї пропаганди в російському суспільстві, щоб потішити росіян. А в Держдепі заявили, що США та союзники докладуть усіх зусиль, щоб такі ракетні удари РФ по Україні не стали нормою. При цьому подібні масовані атаки, на жаль, продовжуються вже давно. Чому Захід не поспішав дати Україні не лише ефективний щит, а й меч ? Як ситуація може змінитися в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини