Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як у ЗСУ трансформуються ракетні війська та артилерія
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у ЗСУ трансформуються ракетні війська та артилерія

В Генштабі називають три складові осучаснення українських військових підрозділів

21 березня 2023, 19:15
Поділіться публікацією:

Трансформація ракетних військ і артилерії здійснюється трьома способами. Про це під час брифінгу в Military Media Center повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління бойових ударних систем Генерального штабу ЗСУ полковник Сергій Баранов, пишуть "Коментарі".

Як у ЗСУ трансформуються ракетні війська та артилерія

"У першу чергу — це розвиток озброєння ракетних військ і артилерії. Друге — розвиток систем управління. Третє – зміна самої системи підготовки і підходів до неї. В системі підготовки ми використовуємо інструкторів, які мають бойовий досвід, знають, що необхідно нашому особовому складу на передовій та як можна покращити показники в приведенні гармат до бою", — пояснив Сергій Баранов.

Також він відзначив переваги у використанні гармати 155-го калібру та додав, що українська промисловість активно залучається до покращення цих гармат.

"Це дуже потужна високотехнологічна зброя, особовий склад застосовує її на всі 100%. Ми надаємо нашим партнерам пропозиції щодо її вдосконалення, і вони досить оперативно на них реагують. Також ми наразі використовуємо більшість наявних засобів розвідки, які нам можуть надавати країни-партнери", — каже полковник.

На порталі "Коментарі" йшлося про те, які завдання для української ППО є найскладнішими і чому ми можемо збивати одні ракети, а інші – ні.

"Коментарі" також повідомляли про те, що Європейський союз погодив план, за яким блок відправить Україні мільйон артилерійських снарядів на суму 2 млрд євро.

Читайте також на сайті "Коментарі" — Україна зібрала сотні досьє на підозрюваних у воєнних злочинах росіян.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини