Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як працюватиме угода ЄС про постачання мільйона снарядів Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Як працюватиме угода ЄС про постачання мільйона снарядів Україні

До моменту, поки нинішня політична угода призведе до конкретних постачань боєприпасів на поле бою, можуть пройти багато місяців

20 березня 2023, 18:40
Поділіться публікацією:

Європейський союз погодив план, за яким блок відправить Україні мільйон артилерійських снарядів на суму 2 млрд євро. ЄС сподівається, що постачання будуть здійснені протягом наступних двох років, пишуть "Коментарі" з посиланням на ВВС.

Як працюватиме угода ЄС про постачання мільйона снарядів Україні

Для ЗСУ планується з Європи відправити артснарядів на суму 2 млрд євро

 Передбачається, що члени ЄС, які відправляють боєприпаси Україні, отримуватимуть компенсацію з європейських фондів. Члени Євросоюзу, які беруть участь в угоді, повинні будуть розкрити інформацію про свої запаси боєприпасів — зазвичай такого роду інформація тримається в секреті.

Однак європейські країни сподіваються, що при розміщенні великих спільних замовлень на виробництво снарядів вдасться знизити закупівельні ціни. Поки незрозуміло, чи зможуть узяти участь у реалізації контрактів країни, що не входять до Євросоюзу, зокрема Велика Британія.

Нинішні обсяги виробництва боєприпасів у Європі не забезпечують рівня, про який просить Україна. Експерти попереджають, що до моменту, поки нинішня політична угода призведе до конкретних постачань боєприпасів на поле бою, можуть пройти багато місяців.

"Коментарі" також писали про те, що оскільки країни вже стурбовані своїми запасами боєприпасів, а Україна гостро потребує більшої кількості снарядів та зброї від союзників, існує ризик, що не всі союзники по НАТО виконають свої обіцянки зробити внесок у нові плани альянсу. Це виклик, з яким НАТО стикався в минулому і той, який, як побоюються експерти, може стати постійною проблемою для західного альянсу, оскільки війна Росії затягується на другий рік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про плани НАТО найближчим часом бути готовим перекинути на свій східний фланг бійців. Перший ешелон складатиметься зі ста тисяч військовослужбовців з Польщі, Норвегії та країн Балтії. Але для здійснення цього плану треба мати у своєму розпорядженні велику кількість зброї, зокрема боєприпасів.

Читайте також на сайті "Коментарі" — чи вистачить "Богам війни" боєприпасів для контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини