Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сирський втретє за тиждень в Бахмуті
commentss НОВИНИ Всі новини

Сирський втретє за тиждень в Бахмуті

Оборона Бахмута триває

8 березня 2023, 15:32
Поділіться публікацією:

Генерал Олександр Сирський, командувач Східного угрупування військ, втретє за тиждень відвідав Бахмут. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на представника Східного угруповання ЗСУ Сергія Череватого.

Сирський втретє за тиждень в Бахмуті

Олександр Сирський керував успішним харьківським наступом

"Цугцванг у шахах – це ситуація, коли будь-який хід гравця веде до погіршення його становища. Робимо все, щоб противник опинився у такій ситуації на цій війні", — заявив він.

Що стосується обстановки в Бахмуті, за добу там сталося 35 обстрілів і 12 бойових зіткнень. 115 окупантів знищено, ще 197 — поранено, повідомив Череватий.

За його словами, в цілому по навколишніх населених пунктах Дубово-Василівка, Оріхово-Василівка тощо окупанти 102 рази відкривали вогонь з різних типів ствольної, реактивної артилерії, відбулося 72 боєзіткнення. Череватий підкреслив, що головною ударною силою залишаються найманці ПВК "Вагнер". Однак, в силу великих втрат, вони підсилені підрозділами повітряно-десантних та механізованих військ російських загарбників.

Днями стало відомо, що в боях за Бахмут загинули два комбати — Дмитро Коцюбайло та Андрій Луканюк.  

Тим часом, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг припустив можливість відходу українських військ з Бахмуту.

"Враховуючи продовження бойових дій у Бахмуті, є ймовірність його падіння найближчими днями", — заявив Столтенберг. - "Це лише наголошує, що ми не повинні недооцінювати Росію, ми повинні продовжувати надавати підтримку Україні, а союзники по НАТО протягом останнього року підтримали Україну військовою, фінансовою та економічною підтримкою на суму близько 150 млрд євро".

Сьогодні ж стало відомо, що Україна найближчим часом отримає 21 танк Leopard.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини