Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої за Бахмут: загинув ще один комбат
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої за Бахмут: загинув ще один комбат

Freedom is not free

8 березня 2023, 13:51 comments1495
Поділіться публікацією:

Під час виконання бойового завдання у населеному пункті Часів Яр Бахмутського району Донецької області, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу контрольно-спостережного пункту батальйону загинув командир аеромобільного батальйону майор Луканюк Андрій Валерійович. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію 80 десантно-штурмової бригади ЗСУ. Життя Героя обірвалось 6 березня.

Бої за Бахмут: загинув ще один комбат

Комбат загинув під Бахмутом

"34-річний Андрій Луканюк родом із села Годи – Добровідка Коломийського району на Івано-Франківщині, — повідомляють бойові побратими. — З 2013 року брав активну участь у формуванні 3-ої батальйонної тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. З 2014 року виконував бойові завдання на посаді командира роти. Брав участь у боях за Луганський аеропорт, Дебальцево, Красногорівку, Широкине. У 2022 році майор Андрій Луканюк очолив аеромобільний батальйон 80 окремої десантно-штурмової бригади. Андрій Валерійович був офіцером якого поважали, він був справжнім прикладом військової доблесті та слави. Вимогливий та справедливий". 

Нагадаємо, що вчора у боях за Бахмут загинув інший комбат, Герой України Дмитро Коцюбайло.

Дмитро воював з 18 років у складі ДУК "Правий сектор", на момент загибелі 27-річний Дмитро Коцюбайло вже керував механізованим батальоном. 

"Сьогодні в бою загинув "Да Вінчі", Герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат, — відгукнувся напередодні на його загибель президент України Володимир Зеленський. — Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну. Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України. Уже понад девʼять років українські герої в жорстоких боях за державу виборюють майбутнє для України. Спокій і відносна безпека в тилових містах – це їхній подвиг". 

Нагадаємо, що в ООН прокоментували відео розстрілу беззбройного українського військовополоненого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини