Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україну незабаром надійде 21 танк Leopard
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну незабаром надійде 21 танк Leopard

З Німеччини та Португалії

8 березня 2023, 13:30
Поділіться публікацією:

18 німецьких танків Leopard-2A6 і 3 португальські танки прибудуть в Україну до кінця березня. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на на слова міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса.

В Україну незабаром надійде 21 танк Leopard

Зброя для захисту України

За його словами, танки прибудуть до країни разом із навченими екіпажами, а потім можуть бути перекинуті на фронт. Про це Пісторіус заявив у кулуарах зустрічі ЄС з оборони, повідомляє dpa.

Нагадаємо, що сьогодні у Швеції відбувається неформальна зустріч голів оборонних відомств країн ЄС, на якій присутній і міністр оборони України Олексій Рєзніков.

Серед іншого Олексій Рєзніков також заявив, що про пріоритети у зброї України.

"Наш пріоритет номер один — це системи ППО, а також боєприпаси, боєприпаси і ще раз боєприпаси", — сказав Резніков. 

А в США намагалися зірвати голосування у підтримку України

Тим часом, в Україні загинув легендарний комбат - Дмитро Коцюбайло. Він воював з 2014 року,  загинув в бою під Бахмутом. Більш відомий під псевдо "Да Вінчі" Дмитро воював з 18 років у складі ДУК "Правий сектор", на момент загибелі 27-річний Дмитро Коцюбайло вже керував механізованим батальоном. 

"Сьогодні в бою загинув "Да Вінчі", герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат, — відгукнувся напередодні на його загибель президент України Володимир Зеленський. — Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну. Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України. Уже понад девʼять років українські герої в жорстоких боях за державу виборюють майбутнє для України. Спокій і відносна безпека в тилових містах – це їхній подвиг". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини