Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц назвав перший крок, який повинен зробити Путін для миру в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц назвав перший крок, який повинен зробити Путін для миру в Україні

Для початку мирних переговорів про закінчення війни в Україні Путін повинен вивести російські війська з українських територій, сказав Шольц.

19 листопада 2023, 09:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що президент Росії Володимир Путін повинен вивести російські війська з України. За словами Шольца такі дії можна буде розцінити як перший крок Путіна до спроби мирних переговорів щодо закінчення війни в Україні.

Шольц назвав перший крок, який повинен зробити Путін для миру в Україні

Олаф Шольц про мирні переговори з Путіним. Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі з виборцями у  місті Нутеталь Олаф Шольц відповів на питання журналістів, зокрема щодо війни в Україні. Німецького канцлера запитали, чи можливі мирні переговори щодо закінчення війни.

Шольц відповів, що початок мирних переговорів можливий за однією умови, якщо Путін виведе російській війська з України. Однак німецький канцлер наголосив, що наразі не бачить ознак, які могли свідчити про такі кроки російського президента.

Також Олафа Шольца запитали, чи буде він вести телефоні розмови з Путіним. Канцлер Німеччини відповів, що "поговорить з ним", проте не назвав конкретних дат, коли це може статись. Шольц додав, що розмова з президентом Росії не має відбуватись за принципом просто поговорити та випити кави. 

Нагадаємо, що останнього разу канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Росії Володимир Путін розмовляли телефоном майже рік тому – 2 грудня 2022 року. Тоді німецький лідер закликав російського диктатора шукати дипломатичне рішення для закінчення війни.

Нещодавнє опитування серед росіян свідчить, що деякий відсоток населення РФ хоче закінчити війну в Україні з поверненням кордонів до 1991 року та виведенням російських військ з українських територій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що радник ОП пояснив, які умови насправді пропонує Росія Україні у мирних переговорах. Разом з тим, Зеленський вказав за яких умов Україна готова почати мирні переговори з Росією.

Також "Коментарі" писали, що генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів, чи вже готовий Путін до мирних переговорів. А російський пропагандист Соловйов пояснив переговорну позицію Путіна щодо війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини