Шольц нарешті погодився відправити зброю для України. Чого ще просить Зеленський

Після кількох місяців безславного опору, Олаф Шольц погодився передати Україні БМП Marder. Дізнайтесь, що вже надіслано з Німеччини і яку зброю ще хоче Україна?

Олаф Шольц твердо переконував, що Німеччина не зробить перший крок у постачанні західної техніки в Україну. Шольц чекав спільних заяв від союзників. Першим погодився на відправку колісних танків Еммануель Макрон, а наступного дня до нього приєднались Байден та Шольц, які заявили про постачання БМП. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Bild.

Німецький канцлер кілька разів аргументував, що його країна не буде відправляти західні танки в Україну. Зруйнував такий аргумент французький президент, який змінив свою політику після телефонної розмови з Зеленським. Макрон оголосив про відправку колісних танків AMX-10RC та бронеавтомобілей Bastion.

Таким чином президент Франції знищив аргумент Шольца, який зазнав публічної критики. Далі впала німецька стіна - канцлер оголосив про відправку Україні БМП Marder та ППО Patriot. За що отримав подяку Зеленського. Проте, що вже встигла відправити Німеччина в Україну?

Німеччина відправила:

  • Gepard - зенітна самохідна артилерійська установка, яка добре себе зарекомендувала у збиті іранських безпілотників та російських ракет.
  • Panzerhaubitze 2000 - 155-мм самохідна гаубиця, яка має високу скорострільність. У серійному режимі може вистрілити три снаряди за дев’ять секунд, десять снарядів за 56 секунд.

Також Німеччина оголосила, що відправить БМП Marder, США - БМП Bradley, а Франція - колісні танки AMX-10RC та бронеавтомобілей Bastion. Попри таку значну військову допомогу Україна просить у Німеччини танки Leopard 2, який є найпотужнішим танком країни. Такі вимоги з боку України можуть повалити ще одну стіну.

"Я хотів би, як головна країна-виробник Leopard 2, розпочати європейську ініціативу щодо доставки Leopard 2", – сказав німецький політик Антон Хофрайтер.

Також на рішення Шольца відреагував і Голова Комітету з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн

"Це велике полегшення, що Федеральний уряд і особливо Федеральний канцлер нарешті відкривають шлях для поставок танків в Україну. Це рішення приходить дуже пізно, але не надто пізно", - вважає Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про ключовий момент, коли Україна звільниться від російської агресії.

Також "Коментарі" публікували фото політиків в юності, від Макрона і Шольца до Байдена та Ердогана.