Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сеул схвалив експорт в Україну гаубиць
commentss НОВИНИ Всі новини

Сеул схвалив експорт в Україну гаубиць

Вони поставлятимуться з Польщі

8 березня 2023, 15:55
Поділіться публікацією:

Сеул схвалив експорт із Польщі в Україну гаубиць, у яких використовуються деталі, виготовлені у Південній Кореї. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Reuters.

Сеул схвалив експорт в Україну гаубиць

Республіка Корея підтримує Україну, тоталітарна КНДР - РФ

Минулого року на тлі війни в Україні експорт озброєнь Південної Кореї зріс на 140% до рекордних 17,3 мільярда доларів, включаючи угоди на суму 12,4 мільярда доларів з продажу танків, гаубиць, винищувачів та реактивних систем залпового вогню Польщі, одному з найближчих союзників України, повідомляє NYT. Але оскільки Південна Корея розширює продаж зброї по всьому світу, вона відмовилася передати зброю безпосередньо Україні.

Як зазначають американські журналісти, натомість Корея зосередилася на заповненні світової прогалини у переозброєнні, опираючись будь-якій прямій ролі в озброєнні України, запроваджуючи суворі правила експортного контролю для всіх своїх продажів. Настороженість Південної Кореї частково пов'язана з її небажанням відкрито протидіяти Москві, від якої вона сподівається на співпрацю у накладенні нових санкцій проти войовничої Північної Кореї.

Нагадаємо, що стало відомо про швидке постачання в Україну нових танків, бажання України посилити своє ППО, а також про те, що Україна запросила у Сполучених штатів Америки постачання касетних боєприпасів. Їх захисники України планують скидати на голови окупантів за допомогою дронів.

Тим часом Україна веде кровопролитну битву за Бахмут. Тут за останній час загинуло два комбати і сюди втретє за тиждень приїхав Олександр Сирський, командувач Східного угрупування військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини