Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна попросила у США касетні бомби
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна попросила у США касетні бомби

Це ефективний засіб проти ворога

7 березня 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

Україна розширила запит на військову допомогу США. Зокрема, Україна просить від США протиброневі бомби, що містяться у касетних снарядах MK-20. Цей запит – доповнення до 155-мм артилерійських касетних снарядів, які Україна вже запросила. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Reuters.

Україна попросила у США касетні бомби

Касетний боєприпас

Видання з посиланням на членів Палати представників Джейсона Кроу та Адама Сміта, які входять до комітету збройних сил, повідомляє, що Україна просить касетну авіабомбу MK-20 для скидання окремих вибухових речовин із безпілотників. Конгресмени заявили, що українські посадовці закликали законодавців США на Мюнхенській конференції з безпеки минулого місяця тиснути на Білий дім, щоб той схвалив відправлення касетних боєприпасів.

Перешкодою для їх постачання може стати їхня заборона у більш, ніж у 120 країнах (але не в США) через потенційну загрозу цивільним та невибірковому враженню.

Касетний боєприпас — різновид боєприпасів типу "повітря-земля" або "земля-земля". При розриві касетного бойового запасу вивільняє або викидає суббоєприпаси — бойові запаси меншого розміру. Зазвичай застосовується для знищення особового складу та транспортних засобів. Представляють небезпеку для цивільного населення як під час застосування, так і згодом. Бомби, що не розірвалися, можуть вбивати або калічити цивільних осіб ще довгий час після закінчення військових дій, і їх виявлення та видалення вимагають великих витрат. Касетні боєприпаси заборонені Конвенцією з касетних боєприпасів, укладеною у травні 2008 року. Станом на 10 лютого 2022 року до Конвенції приєдналися загалом 123 держави, як 110 держав-учасниць і ще 13 як сторони, що підписали.

Нагадаємо, що в Україну вже надійшли польські Patriot, а рашисти вчинили черговий кривавий військовий злочин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини