Головна Новини Суспільство Війна з Росією Системи Patriot вже в Україні: міністр оборони Польщі розкрив подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Системи Patriot вже в Україні: міністр оборони Польщі розкрив подробиці

Польща сприяла тому, щоб зброя потрапила до України максимально швидко

7 березня 2023, 12:04 comments1040
Поділіться публікацією:

Американські системи протиповітряної оборони Patriot вже знаходяться на території України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на міністра оборони Польщі Маріуша Блащака в інтерв'ю LA RAZÓN.

Системи Patriot вже в Україні: міністр оборони Польщі розкрив подробиці

Системи Patriot. Фото: з відкритих джерел

"Завдяки зусиллям Польщі в Україну потрапили, зокрема батареї Patriot та перші танки Leopard", — заявив польський міністр.

При цьому Блащак наголосив, що Польща є не лише головним пунктом передачі допомоги Україні, а й одним із найбільших донорів.

За його словами, з початку повномасштабної війни Польща передала Україні зброю на понад 2,2 млрд євро. При цьому не входять витрати, які країна несе на підготовку українських військових, і останній пакет "броньовиків", до якого входять танки Leopard 2A4.

Крім того, Маріу Блащак висловився щодо передачі Україні авіації. За його словами, такі рішення слід ухвалювати на ширшому союзницькому рівні, коли буде єдина думка з цього питання всіх країн-партнерів Києва.                                                                                                                             

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Кремль досі не отримав балістичних ракет від Ірану – хто чи що стримує Москву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – запекла битва за Бахмут продовжує залишатися топ-темою для обговорення. За словами українського журналіста, головного редактора сайту Цензор.нет Юрія Бутусова, центр міста контролюють ЗСУ, а східна частина вже захоплена росіянами. Важливість цієї битви та її ймовірні наслідки видання "Коментарі" обговорило з експертами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини