Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Сергій Котів" на дні Чорного моря: основні характеристики корабля
commentss НОВИНИ Всі новини

"Сергій Котів" на дні Чорного моря: основні характеристики корабля

Борт озброєний великокаліберними кулеметами та 76,2 мм артилерійською установкою АК-176МА

5 березня 2024, 13:13
Поділіться публікацією:

Сьогодні вночі морські дрони Magura V5 знищили російський борт "Сергій Котів" – корабель для патрулювання. "Коментарі" зібрали інформацію про основні характеристики судна.

"Сергій Котів" на дні Чорного моря: основні характеристики корабля

65 мільйонів доларів на дні моря: Сумна доля "Сергія Котова"

З довжиною 94 метри та екіпажем з 28 осіб, "Сергій Котов" був проектований як платформа для виконання різних місій — від патрулювання до розвідки, маючи на борту вертоліт типу Ка-27 і дрони "Орлан-10". Оснащений великокаліберними кулеметами та артилерійською установкою АК-176МА, корабель становив значну загрозу в морі. Однак, незважаючи на всю свою озброєність та технології, "Сергій Котов" пішов на дно Чорного моря.

Втрата "Сергія Котова", вартістю 65 мільйонів доларів, є не лише матеріальною втратою для військового флоту, а й серйозним стратегічним ударом. Це потоплення підкреслює вразливість сучасних російських військових кораблів.

Раніше "Коментарі" писали, що російський корабель "Сергій Котов" був атакований морськими дронами "Magura V5" і отримав одразу три пошкодження. Його вартість – 65 мільйонів доларів. Про це йдеться у повідомленні ГУР Міноборони України.

Крім того, на тлі новин про успішне знищення патрульного катера "Сергій Котов" російські пропагандисти, "військори" та військові блогери занили, що Росія втрачає чорноморський флот, а отже, потрібно терміново вживати відповідних заходів.

Це не перший корабель РФ, знищений морськими дронами "Magura V5". Так, у ніч із 31 січня на 1 лютого українські розвідники знищили ракетний катер "Іванівець" Чорноморського флоту РФ. Як розповіли в ГУР, катер "Івановець" був певною мірою гордістю російського флоту. Подібних кораблів було лише три одиниці. На його борту могли бути до 40 російських моряків. Читайте також на порталі "Коментарі" — знищено великий десантний корабель РФ : подробиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 березня 2024, 13:51

Порадіємо за успіх! Потім увімкнемо стратегічне бачення і спробуємо зазирнути наперед. Самі такі успішні дії по зерновому коридору мафіозі приведуть до того, що Росія буде прагнути відрізати Україну від Чорного моря. Тоді вже ніщо не буде заважати Росії. Поляки, це на вашу користь - ви будете єдиним логістичним коридором з яким нацисти не так сильно пересварились. Не віддавайте його під монопольний контроль корумпованим юдейцям.


Новини