Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що відбуватиметься на фронті найближчими тижнями: прогноз британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбуватиметься на фронті найближчими тижнями: прогноз британської розвідки

Британська розвідка вважає, що на фронті ЗСУ найближчі тижні дуже важко стримуватиме атаки росіян

14 березня 2024, 12:27 comments2373
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська продовжують атаки кількох ділянках лінії фронту. Найближчими тижнями ситуація для Сил оборони України залишатиметься складною. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Що відбуватиметься на фронті найближчими тижнями: прогноз британської розвідки

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Як відзначають британські фахівці, Росія концентрує операції на захід від Авдіївки та Мар'їнки, міст Донецької області. На цю мету припадає 60% зареєстрованих російських атак за останні чотири тижні.

Проте середня кількість зареєстрованих щотижневих наземних атак скоротилася на 13% з кінця лютого 2024 року, коли середня кількість за тиждень досягла 600. У лютому Росія отримала контроль над Авдіївкою та кількома селами на захід від міста, але, за даними британської розвідки, просування з тих пір сповільнилося.

"Вельми ймовірно, що загальна ситуація буде складною для українських сил у найближчі тижні, оскільки Росія продовжить відновлювати сили та завдавати ударів по пріоритетним напрямкам", — зазначають у Міноборони Британії.

У той же час в Інституті вивчення війни зазначають, що нинішня лінія фронту може стати дуже вразливою. Причиною цього є дефіцит боєприпасів і військового обладнання, що наростає, який викликали затримки допомоги зі США. Цим можуть скористатися окупаційні війська для раптового та несподіваного прориву.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ незабаром відчують полегшення на фронті: глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів, якій країні варто дякувати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому ситуація на фронті, як у 1915 році: яку проблему потрібно терміново вирішувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини