Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що відбувається в Бахмуті зараз, - військовий експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається в Бахмуті зараз, - військовий експерт

Ситуація у місті-фортеці залишається не лише важкою, а й тривожною

14 квітня 2023, 21:24 comments1221
Поділіться публікацією:

Росіяни дійсно перейшли Бахмутку й підійшли до залізної дороги. Зараз зі сходу наші військові намагаються тримати вокзал. Цю інформацію у щоденному огляді бойових дій на 24 Каналі розповів полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Роман Світан, пишуть "Коментарі".

Що відбувається в Бахмуті зараз, - військовий експерт

Окремі підрозділи армії РФ перейшли Бахмутку і дісталися залізниці

За словами військового експерта, до траси, яка йде з Костянтинівки до Бахмута, росіяни так й не дійшли. Ця траса згодом переходить у вулицю в місті. Це означає, що ми її утримуємо до центра Бахмута.

"Бахмут тримаємо. Це дуже тяжко. Росіяни підтягнули туди все, що можна було підтягнути – весь спектр бойового спорядження. У них стоїть задача – аж до основ зруйнувати всі будівлі та укріпрайони", – розповів Роман Світан.

Згадав військовий і про окремі деталі ведення бойових дій.

"До речі, щодня ми проводимо наступальні дії й деякі закінчують успіхом. Ми просуваємося, по деяких позиціях повертаємо. Там зараз йдуть позиційні бої – дуже потужні, дуже сильні, дуже тяжкі", – додав експерт.

Як інформують в Генштабі ЗСУ у вечірньому зведенні, основні зусилля противник продовжує зосереджувати на веденні наступальних дій на Лиман, Бахмут, Авдіївку, Мар'їнку. За Бахмут та Мар'їнку тривають найзапекліші бої. За добу відбито близько 40 ворожих атак.

Нагадаємо, як йшлося на порталі "Коментарі", Бахмут, Авдіївка, Мар'їнка – це ключові міста Донбасу, які продовжує штурмувати ворог. Противник справді зазнає величезних втрат, ЗСУ неймовірними зусиллями стримують агресора. Окупанти важкою авіацією та артилерією руйнують висотну забудову, щоб у ЗСУ не було укриттів.

Як писали раніше "Коментарі", у боях за Бахмут загинули два американці, беручи участь у бойових діях в Україні, як добровольці.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — як вижити і перемогти в Бахмуті: бойовий командир розповів про свій досвід.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини