Головна Новини Суспільство Війна з Росією У боях за Бахмут загинули два американські добровольці
commentss НОВИНИ Всі новини

У боях за Бахмут загинули два американські добровольці

Freedom is not free

13 квітня 2023, 15:06 comments1083
Поділіться публікацією:

Два американці загинули, беручи участь у бойових діях в Україні, як добровольці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на телекомпанію АВС News, яка цитує Держдепартамент США.

У боях за Бахмут загинули два американські добровольці

Загиблі американські добровольці

Телекомпанія заявила, що Едвард Вілтон і Грейді Курпасі загинули в бою, внаслідок чого загальна кількість загиблих американців досягла як мінімум восьми людей, передає Голос Америки. Вілтон, 22-річний житель Маріанни, штат Флорида, загинув 7 квітня в боях за Бахмут, повідомив АВС News його зведений брат Паркер Каммінгс.

Повідомляється, що Курпасі востаннє бачили у квітні 2022 року, а у червні його оголосили зниклим безвісти, повідомила АВС News. Восени минулого року його сім'я заявила, що, на їхню думку, він перебуває у критичному стані в лікарні в контрольованому Росією Донецьку, але не ясно, коли саме було підтверджено його смерть і чи взагалі його було госпіталізовано. Сторінка на краудфандинговій платформі GoFundMe, створена від імені дружини Курпасі, містить мало деталей про його перебування в Україні, але там стверджується, що він "вів загін у бій і був убитий у бою".

"Ми можемо підтвердити загибель американського громадянина в Україні", – заявив представник Держдепартаменту, відповідаючи на запитання ABC News щодо справи Курпасі.

"Уряд США дуже серйозно ставиться до своєї ролі в цій ситуації, надаючи всю необхідну допомогу через законного представника, найближчих родичів або їхню довірену особу", — додав представник зовнішньополітичного відомства. Стосовно Вілтона співробітник Держдепартаменту підтвердив, що громадянин США загинув у районі Бахмута, і що відомство перебуває на зв'язку з сім'єю та надає всю необхідну консульську допомогу, зазначила телекомпанія.

Тим часом український військовий розповів про можливий напрямок російського контрудара.

Ще одна країна вирішила вигнати російських дипломатів.

А експерти розповіли, чому Росію дедалі більше охоплює ксенофобія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини