Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді в Бахмуті, Авдіївці та Мар'їнці зараз пекло – що робить ворог, щоб узяти ці міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді в Бахмуті, Авдіївці та Мар'їнці зараз пекло – що робить ворог, щоб узяти ці міста

Окупанти важкою авіацією та артилерією руйнують висотну забудову, щоб у ЗСУ не було укриттів

13 квітня 2023, 09:30 comments1508
Поділіться публікацією:

Бахмут, Авдіївка, Мар'їнка – це ключові міста Донбасу, які продовжує штурмувати ворог. Противник справді зазнає величезних втрат, ЗСУ неймовірними зусиллями стримують агресора. Що зараз відбувається на найгарячіших ділянках фронту? Кого кидають росіяни на взяття Донбасу? У цих питаннях видання "Коментарі" розбиралося, проаналізувавши думки експертів.

Чи справді в Бахмуті, Авдіївці та Мар'їнці зараз пекло – що робить ворог, щоб узяти ці міста

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Бахмут знаходиться на піку інтенсивності бойових дій, а за іншими напрямками росіяни намагаються поперемінно збільшувати тиск

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів, що у Бахмуті Донецької області склалася найважча ситуація у зоні бойових дій. Країна-агресор сконцентрувала там найбільшу кількість сил та коштів. Росіяни намагаються максимально зруйнувати місто, особливо багатоповерхову забудову, щоб у ЗСУ не було укриттів.

За інформацією експерта, російські загарбники в черговий раз не досягли успіху в межах міста, по вулиці Чайковського. І не змогли перерізати залізничну колію вокзалу. Хоча бої там відбуваються доволі жорстокі.

"Позиції переходять із рук в руки практично не те щоб щогодини. Кожні лічені хвилини може відбуватися зміна ситуації по лінії зіткнення. Але за останні три дні в Бахмуті російські окупанти не змогли якось серйозно просунутися. Здебільшого продовжуються позиційні бої за збереження логістики та відсутності передумов для оперативного чи тактичного оточення міста", – зазначив Олександр Коваленко.

Щодо ситуації в Авдіївці, то, за словами Коваленка, це місто постійно обстрілюється. Бої там відбуваються переважно у польових умовах.

Експерт підкреслив, що Мар'їнки, як міста, практично не існує, він повністю зруйнований.

"Окупантам бачиться постійно, що для них відкривається якесь "вікно можливостей" на найбільш гострих ділянках та напрямках. Це була завжди гаряча ділянка. Але після того, як у районі Авдіївки вони побачили це "вікно можливостей", почали давити більше на Авдіївку. Вони все закінчилося, м'яко кажучи, таким посереднім результатом. Тому вони концентрують зараз уже зусилля на Мар'їнці", – каже Олександр Коваленко.

Ворог ні на мить не залишає спроб оточити Бахмут та взяти місто під свій контроль

Військовий експерт Юрій Федоров в ефірі "24 Каналу" розповів, що, намагаючись повністю взяти Бахмут, росіяни роблять останні потуги в досягненні цілей.

Юрій Федоров підтвердив, що справді до Бахмута заходять російські спецназівці. Військовий експерт пояснив, що елітні частини російської армії не можуть впоратися з довіреним завданням взяти Бахмут і зазнають великих втрат.

За словами експерта, повідомлення про підкріплення "вагнерівців" іншими частинами звучали постійно. Однак наразі це стало реальністю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського розповіли, хто після деокупації керуватиме Кримом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини