Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як вижити і перемогти в Бахмуті: бойовий командир розповів про свій досвід
commentss НОВИНИ Всі новини

Як вижити і перемогти в Бахмуті: бойовий командир розповів про свій досвід

Командир батальону, підполковник Олександр Жарський

12 квітня 2023, 16:32
Поділіться публікацією:

Командир окремого батальйону окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ підполковник Олександр Жарський розповів, як українські оборонці змогли вистояти в Бахмуті і що їм допомогло це зробити. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю, яке наводить телеграм-канал Генерального штабу Збройних сил України.

Як вижити і перемогти в Бахмуті: бойовий командир розповів про свій досвід

Українські бійці продовжують оборону Бахмуту

- "Я б’юсь за тебе, а ти – б’єшся за мене" — так ми в батальйоні говорили один одному, утримуючи позиції під Бахмутом, щоб витримати фізично і психологічно "м’ясні штурми" російських загарбників та фактично безперервні обстріли наших позицій, — розказує Олександр Жарський. - І така психологічна установка допомогла нам вистояти та втримати позиції в умовах, коли атаки ворожої піхоти могли тривати навіть 36, а то й 48 годин. У тяжких кровопролитних піхотних боях з росіянами ми зрозуміли, що межу мотивації українського солдата до опору ворогу та бажання перемоги можна підіймати.

Окрім цього, військовий додає:

"Інакше ми не мали би шансів вийти з того пекла живими. Саме в боях під Бахмутом у нас з’явився інстинкт хижака – непереборне бажання знищити ворогів, яких не можна навіть військом назвати, бо це – вбивці, ґвалтівники та мародери, які нічого спільного з військом не мають".

Олександр Жарський підсумовує:

"І коли кат стикається на полю бою з вільною людиною, яка захищає свій дім, він ніколи не переможе!" — стверджує підполковник.

Тим часом, Китай готується до реальної війни: Сі Цзіньпін звернувся до військових

За даними ЗМІ, Україна відклала контрнаступ.

А Росія стягує на фронт штурмові підрозділи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини