Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна відклала контрнаступ, – The Washington Post
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відклала контрнаступ, – The Washington Post

Операцію ЗСУ було відкладено через погоду, повільне постачання обладнання

12 квітня 2023, 15:45 comments6948
Поділіться публікацією:

Україна була змушена відкласти анонсований раніше весняний контрнаступ через нестачу боєприпасів та негоди. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє рейтингове видання "The Washington Post".

Україна відклала контрнаступ, – The Washington Post

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Видання пише, що ставка надто висока, Україна має намір повернути собі території, тому йти на ризик ЗСУ не стали, не маючи у своєму розпорядженні всіх складових.

"Очікуваний весняний наступ був представлений як вирішальна можливість для України повернути собі територію. <…> Але операцію було відкладено через погоду, повільне постачання обладнання та брак боєприпасів", — йдеться у матеріалі.

За інформацією Washington Post, командир одного з підрозділів ЗСУ, дислокованих в районі Бахмута, зазначив, що українці спостерігали "нещодавно мобілізованих" російських військових, які, за його словами, "дуже добре зміцнюють свої позиції". Командир із позивним Метіс заявив, що незважаючи на успіх деяких вилазок, його підрозділ не готовий до повномасштабного наступу.

Також, як зазначає видання, розпочати контрнаступ не дають можливості "злиті" секретні документи Пентагону, в яких розповідається про стан української армії та плани контрнаступу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — витік секретних документів спричинив кризу у відносинах між США та союзниками з Європи, Азії, Близького Сходу та Києва, повідомляє "Politico", з посиланням на чотири джерела. Так, Україна навіть змінила деякі свої військові плани. У самому Пентагоні визнали, що було опубліковано надзвичайно таємну, засекречену інформацію, яка становить дуже серйозний ризик для національної безпеки США. Про що говорить те, що відбувається? Як ситуація може розвиватись далі? Чи справді вона може вплинути на наш запланований наступ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини