Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що у росіян з ракетами і коли чекати нового масованого удару
commentss НОВИНИ Всі новини

Що у росіян з ракетами і коли чекати нового масованого удару

З ракетами, кажуть експерти немає особливих проблем у рашистів. Проблеми – в іншому

7 березня 2023, 18:28 comments1436
Поділіться публікацією:

РФ зараз вимушена "вигадувати нову тактику ударів". Але це не тому, що в них раптом ракети закінчились, йдеться на сторінці військового щоденника подій та новин "Оперативні новини", пишуть "Коментарі".

Що у росіян з ракетами і коли чекати нового масованого удару

Чи будуть нові масовані ракетні удари росіян

"Наявний запас обчислюється в кількість до 150 надзвукових крилатих ракет типу Х-22 (частина з яких може бути модернізована до рівня Х-32 з кращою точністю влучання), в близько 100 крилатих ракет типів Х-101 та Х-555 для відстрілу з бомбардувальників Ту-160 і Ту-95МС, ну і дещо менше 100 крилатих ракет "Калібр" – пояснюють експерти.

При цьому, зазначається, що російський ВПК й далі здатен виготовляти за місяць до 40 ракет Х-101 та до 20 "Калібрів", відповідно для окупантів не проблема назбирати "залп" одночасно ще на 1-2 масовані обстріли. Для армії ворога проблема у тому, що в них вичерпались засоби, якими вони намагались "продавити" нашу ППО.

"Росіяни намагались одночасно виготовляти дві модифікації ракет Х-101. Перша — базова і проста версія "Изделие 504", для виготовлення якої достатньо електроніки 1980-х років, найденої десь на смітниках китайцями. Друга — модифікація "Изделие 504АП", котра відрізняється наявністю станцію постановки завад СП-504 для протидії нашим ЗРК. І також — наявністю вдосконаленої системи наведення КР під індексом "Отблеск-У", принцип дії якої має бути аналогічним західним TERCOM на "Томагавках", — йдеться у щоденнику.

Простіше кажучи — коли ракета наводиться на ціль не тільки комп’ютерним алгоритмом, але й буквально за візуальною "картинкою" цілі та останніх метрів маршруту до неї. Коли різні "коригувальники" знімали чи знімають щось на телефон, вони буквально знімають той "матеріал", який ворог хоче використати для наведення своїх ракет на нашу інфраструктуру.

"Х-101 у версії "Изделие 504АП" пройшла випробування ще в 2017 році, але найбільш активно виготовляти їх росіяни почали уже в 3 кварталі 2022 року. Сподіваючись, що такі "іздєлія" будуть легше "проходити" нашу ППО, і точніше влучати в задані об’єкти. Але щось в них і тут пішло не так, раз наші фахівці вивчили модернізовані Х-101 саме тому, що ці ракети позбивала наша протиповітряна оборона", — пояснюють військові експерти.

Щоб виготовляти більше "класичних" протирадіолокаційних ракет Х-31 та Х-58 — так тут ворогам забракло ресурсів, бо все пішло на інтенсифікацію виробництва далекобійних КР. Тому в росіян так і вийшло, що вони за осінь-зиму відстріляли мінімум 600 крилатих ракет та мінімум 700 "літаючих мопедів", але своєї стратегічної цілі так і не досягли. Тому опинились в "стратегічному тупику", з якого гарячково шукають вихід.

"Поки що вони обмежуються "точковими" ударами. Але ми маємо справу із вкрай диким та нераціональним противником. Тому не варто виключати, що через деякий інтервал ці варвари спробують провести черговий масований ракетний обстріл. Чисто тому, що "росіянин" і означає варвар", — пише щоденник.

"Коментарі" також писали про те, що Україна розширила запит на військову допомогу США. Зокрема, Україна просить від США протиброневі бомби, що містяться у касетних снарядах MK-20. Цей запит – доповнення до 155-мм артилерійських касетних снарядів, які Україна вже запросила.

Як повідомляв портал "Коментарі", засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що Сили оборони України продовжують запекло обороняти Бахмут, за місто тривають цілодобово важкі бої. Українські війська не відходять з Бахмуту, як сподівалися рашисти, і не збираються відступати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Польща передасть Україні ще 10 танків Leopard 2.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини