Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що не так з F-16, які передадуть Україні: відповідь Ігната
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так з F-16, які передадуть Україні: відповідь Ігната

Юрій Ігнат заявив. що F-16, які передадуть Україні, потрібно буде модернізувати

21 грудня 2023, 16:05 comments7189
Поділіться публікацією:

Україна очікує, що західні партнери дотримаються своєї обіцянки і передадуть Україні літаки F-16. Проте вже зараз можна стверджувати, що ті винищувачі, які отримає Київ, потребуватимуть певної модернізації, щоб відповідати можливостям російської авіації. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Що не так з F-16, які передадуть Україні: відповідь Ігната

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Треба ці літаки буде модернізовувати, тому що ми протистоїмо серйозній "машині". Російська авіація це близько 1,5 тисячі бойових літаків, які є в складі РФ... Таким чином вони мають технологічні літаки Су-35 Су-34. Потрібно, щоб F-16 не уступав по параметрах", – сказав Юрій Ігнат.

Він зазначив, що Росія зазвичай використовує проти України не всю свою армаду, проте літаки окупантів більш технологічно розвинені.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Бельгії відповіли, чи планують передати Україні літаки F-16: скільки доведеться чекати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що західні винищувачі F-16 не зможуть кардинально змінити ситуацію на полі бою в Україні самостійно. Вони повинні використовуватися комплексно – разом з HIMARS, ракетами та іншими системами ППО. Поки що цього не буде, навряд чи варто говорити про кардинальний перелом війни на користь українців.

Раніше "Коментарі" писали – для того, щоб не лише відбивати російську агресію та ефективно наступати українській армії зараз потрібні навіть не стільки західні літаки F-16, скільки велика кількість боєприпасів. Зокрема це стосується далекобійних ракет. Таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив Міністр оборони Естонії Ханно Певкур.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини