Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ще одна категорія населення отримала право виїзду з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна категорія населення отримала право виїзду з України

Уряд розширив перелік громадян, які мають право залишати територію України під час воєнного стану

12 серпня 2023, 21:41
Поділіться публікацією:

Уряд дозволив виїзд за кордон членам сімей загиблих та зниклих без вісті під час участі в Антитерористичній операції. Про це повідомляють "Коментарі". Для цього урядом змінено правила перетину державного кордону громадянами України.

Ще одна категорія населення отримала право виїзду з України

Юлія Лапутіна

"Це зроблено, щоб уникнути несправедливого обмеження прав членів сімей осіб, які загинули (зникли безвісти) під час безпосередньої участі в АТО (з початку збройної агресії у 2014 році та до 30 квітня 2018 року)", — сказано в повідомленні.

"Уряд зняв обмеження права на перетин державного кордону в період дії військового стану особами, чиї рідні загинули або зникли безвісти під час участі в АТО. Військова агресія РФ проти України розпочалася у 2014 році і була посилена 24 лютого 2022 року масованим вторгненням. Тому ми повинні уникнути несправедливого поділу як самих українських захисників — учасників військових та спеціальних заходів, так і прав членів сімей полеглих воїнів", — заявила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Варто зазначити, що зараз діє заборона на виїзд з України чоловіків віком від 18 до 60 років. Винятком є непридатні до військової служби, або чоловіки, які виховують трьох своїх чи прийомних неповнолітніх дітей, чи доглядають за особами з інвалідністю.

Антитерористична операція – комплекс військових та спеціальних організаційно-правових заходів українських силових структур, спрямований на протидію діяльності незаконних російських та проросійських збройних формувань у війні на сході України. Увечері 12 квітня 2014 року рішення про початок операції було ухвалено Радою національної безпеки та оборони України та оголошено наступного дня, 13 квітня. Сама операція тривала з 14 квітня 2014 року до 30 квітня 2018 року. Після АТО на сході України було запроваджено операцію Об'єднаних Сил. Відповідно до заяв української влади, для відбиття російської агресії навесні 2014 року було обрано саме правовий режим антитерористичної операції через термінову необхідність провести вибори президента та парламенту. Вибори були б неможливі за умов запровадження військового стану.

Тим часом, Генштаб повідомив про успіх ЗСУ у Запорізькій області.

До Києва прибув начальник Штабу оборони Великої Британії.

А Подоляк розкрив хитрий задум переговорів щодо миру в ОАЕ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини