Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвідка Україні відреагувала на злиті в мережу "військові документи" про плани ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка Україні відреагувала на злиті в мережу "військові документи" про плани ЗСУ

У ГУР відповіли чи справжні документи потрапили в мережу

7 квітня 2023, 16:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У соціальні мережі потрапили документи, які нібито частково розкривають секретну інформацію про плани ЗСУ та союзників України. Головне управління розвідки України відреагувало на можливість витоку секретних даних та заперечило їх. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Кореспондент".

Розвідка Україні відреагувала на злиті в мережу "військові документи" про плани ЗСУ

Представник ГУР Міноборони Андрій Юсов. Фото з відкритих джерел

Представник ГУР Міноборони Андрій Юсов стверджує, що злита секретна інформація, яка поширюється у соцмережах є підробкою російських сил.

"Останні десятиліття найуспішніші операції російських спецслужб проходили в фотошопі. З попереднього аналізу цих матеріалів ми бачимо брехливі цифри по втратах з обох сторін. Частина інформація явно зібрана з відкритих джерел", — заявив Юсов.

На думку представника ГУР, російські спецслужби здійснили витік "секретних файлів" аби уповільнити чи зупинити допомогу західних союзників для України. Андрій Юсов зазначив, що плани щодо контрнаступу перебувають у таємниці і остаточні рішення приймає вище українське керівництво.

Однією з причин підробки у документах вказувались завищені втрати українських сил, і навпаки, набагато менші ніж реальні російської армії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що рекордна кількість росіян здається в полон та віддає свою техніку. Згідно з інформацією від проєкту "Хочу жити" у березні кількість звернень побила рекорд та становила 3 тис., тоді як на перших етапах ініціативи було близько 1,5 тис. заяв.

Також "Коментарі" писали, що військові РФ помітили безпілотник та провели успішну операцію – збили дрон. Святкування були не довгі. Виявилось, що безпілотник належить спецслужбам ФСБ, яке вимагає компенсації у російської армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини