Головна Новини Суспільство робота і кар'єра У соцмережі "злили" документи США та НАТО щодо підготовки наступу України
commentss НОВИНИ Всі новини

У соцмережі "злили" документи США та НАТО щодо підготовки наступу України

Пентагон розслідує витік секретних планів НАТО та США

7 квітня 2023, 09:00 comments11375
Поділіться публікацією:

Документи не містять конкретних планів бойових дій, проте там є потреби української армії на 1 березня. Крім того, деякі розділи документів, ймовірно, було змінено – у них завищено американські оцінки загиблих українських військових та занижено оцінки загиблих російських військових. На думку аналітиків, ці зміни можуть свідчити про спроби дезінформації з боку Москви. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "New York Times".

У соцмережі "злили" документи США та НАТО щодо підготовки наступу України

Документи про підготовку наступу України

При цьому, як пише видання, частина документів виглядає автентично і може надати РФ цінну інформацію про графіки постачання зброї, чисельність сформованих українських підрозділів та інші військові подробиці.

Оприлюднені документи датуються 1 березня. Вони не мають конкретних бойових планів, не йдеться і про дату і місце майбутнього контрнаступу, але в них міститься інформація про те, скільки бригад Україна планує підготувати для наступу і яку кількість техніки отримає. Також у них містяться відомості про те, що щодня витрачається боєприпасів до HIMARS. Пентагон розслідує, хто міг стояти за витіканням документів.

"Ми знаємо про повідомлення про публікації у соцмережах, і департамент розглядає це питання", — заявила заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Читайте також на порталі "Коментарі" — переговори з Росією щодо Криму можливі: у Зеленського зробили нову заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський диктатор Володимир Путін провів засідання Ради безпеки РФ, присвячене "забезпеченню законності, правопорядку та громадської безпеки" на тимчасово захоплених територіях материкової України (Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей). Також традиційно звинуватив у війні та "терактах" Захід та "київський режим". Навіщо було це шоу? Про що говорять путінські заяви? Що тепер очікує на тимчасово окуповані території? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини