Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рекордна кількість росіян здається в полон та віддає свою техніку
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордна кількість росіян здається в полон та віддає свою техніку

Гаряча лінія "Хочу жити" зафіксувала рекордну кількість звернень від російських солдатів.

7 квітня 2023, 14:30 comments2216
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очікуючи контрнаступу ЗСУ росіяни масово здаються в полон. За словами речник проєкту "Хочу жити" Віталія Матвієнко у березні було встановлено рекорд за кількістю звернень від росіян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання НВ.

Рекордна кількість росіян здається в полон та віддає свою техніку

Російські полонені. Фото з відкритих джерел

Україна у вересні створила проєкт "Хочу жити" на яку можуть зателефонувати російські військові та здатись у полон. З кожним місяцем росіяни все активніше користуються гарячою лінією. За його словами Віталія Матвієнко,у період з жовтня по грудень 2022 року було в середньому 1,5 тис. запитів кожного місяця. До березня показники виросли до 2,5 тис. А травень став рекордним.

"У березні ми фактично побили рекорд — понад 3 тис. звернень, що вдвічі більше, ніж у 2022 році", – зазначив Віталій Матвієнко.

Речник проєкту "Хочу жити" повідомив, що частина російських військовослужбовців здається в український полон разом зі своєю технікою. Окрім того, частина цієї техніки вже у руках ЗСУ та застосовується проти російських окупантів.

Завдяки гарячій лінії станом на початок березня 2023 року опцією здачі вже скористалися майже 10 тис. російських солдатів. З моменту запуску сайт відвідали кілька мільйонів людей, зокрема військові РФ та їх родини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни збили безпілотник, але потім пошкодували через свій вчинок.

Також "Коментарі" писали про російські інженери могли пошкодити винищувачі, які Словаччина передала Україні. Фахівці з РФ мали доступ до авіабази у Словаччині, де частково здійснювали ремонт та перевірку літаків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини