Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни могли пошкодити винищувачі, які Словаччина передала Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни могли пошкодити винищувачі, які Словаччина передала Україні

Винищувачі зі Словаччини могли бути пошкодженні російськими фахівцями.

7 квітня 2023, 12:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь припускає, що російські фахівці, які були присутні на військовій базі в країні могли пошкодити винищувачі Міг-29, які були надіслані до України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Euractiv.

Росіяни могли пошкодити винищувачі, які Словаччина передала Україні

Міг-29. Фото з відкритих джерел

Радянські винищувачі Міг-29 перебували на території Словаччини з моменту розпаду Чехословаччини у 1993 році. Їх обслуговуванням займались як словацькі, так і російські фахівці. Проте з початком повномасштабного вторгнення Словаччина змусила російських інженерів покинути авіабазу. Згодом ці літаки були передані Україні, проте у них виявили пошкодження.

"Навіть поліція розслідувала це за нашими підозрами. У двигунах літака були деталі, до яких мали доступ словацькі техніки, а також були деталі, до яких мали доступ лише російські техніки. Дефекти з’явилися лише в тих частинах, до яких мали доступ росіяни", – сказав Надь.

Розслідування не вказало, що винні у пошкодженнях росіяни, проте міністр оборони нагадав, що помилки з’являлись тільки у тих деталях, до яких мали доступ лише росіяни.

"Ми взяли від них двигун, який мав працювати 350 годин. І врешті-решт він налетів лише 70 годин. Що ми можемо зробити з цього? Можливо, було погане виконання, назвемо це так. Не знаю", – говорить Ярослав Надь

У російському посольстві в Словаччині заявили, що постачання винищувачів до України створює "непередбачувану та небезпечну ескалацію конфлікту, за яку відповідатимуть ініціатори прийнятих рішень".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомі результати навчань українських пілотів на винищувачах F-16 у США.

Також "Коментарі" писали про "Російський добровольчий корпус" України, який зайшов у Брянську область.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини