Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни обрали місто, яке перетворюють на головну опору другої лінії захисту
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни обрали місто, яке перетворюють на головну опору другої лінії захисту

Британська розвідка вказує, що росіяни бачать поступову втрату першої лінії захисту та обрали місто, яке перетворять на головний захисний пункт другої лінії захисту.

17 вересня 2023, 11:43 comments1014
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Великої Британії опублікувало щоденний звіт розвідки, де вказали на місто на півдні України, яке російські сили укріплюють для другої лінії оборони.

Росіяни обрали місто, яке перетворюють на головну опору другої лінії захисту

Токмак стане головним містом у другій лінії оборони росіян. Фото з відкритих джерел

Британська розвідка стверджує, що росіяни починають активно укріплювати другу лінію оборони. Основним опорним містом стане тимчасово окупований Токмак в Запорізькій області. За даними розвідки Росія додатково розгортає блокпости, копає нові траншеї та створює протитанковий захист навколо Токмака.

"Покращення оборони міста, ймовірно, вказує на зростаючу стурбованість Росії щодо тактичного проникнення України на першу головну оборонну лінію на півночі", — пишуть у британській розвідці.

Саме ж місто Токмак знаходиться за 16 км від сьогоднішньої лінії фронту, де активно наступають українські військові.

Інститут вивчення війни у своєму звіті позитивно відгукується щодо просування українських сил на півдні. Зокрема це стосується напрямку поблизу міста Токмак. Очікується, що вдалі дії ЗСУ у цьому регіоні зможуть призвести до подальшого виходу українських сил до Мелітополя та Бердянська. Така діяльність переріже сухопутний коридор РФ до Криму, що ускладнить росіянам можливість постачати озброєння на півострів і у решту частину півдня України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генсек НАТО Столтенберг назвав, хто може швидко закінчити війну в Україні. Однак за словами очільника НАТО, альянсу слід готуватись до довготривалої війни.

Також "Коментарі" писали про адмірала НАТО, який заявив, що більші витрати на зброю не гарантують більшої безпеки для України та країн альянсу. Головною причиною цього є збільшення цін на зброю, які виросли через війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини