Головна Новини Суспільство Війна з Росією Адмірал НАТО назвав неочікувану причину, яка гальмує зусилля Заходу щодо посилення безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Адмірал НАТО назвав неочікувану причину, яка гальмує зусилля Заходу щодо посилення безпеки

Більші витрати на зброю не гарантують більшої безпеки для України та країн альянсу, заявив високопосадовець НАТО.

17 вересня 2023, 09:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер розповів, що через війну в Україні зростають ціни на зброю та боєприпаси. Таким чином Захід виділяє ті ж самі гроші, або більші, однак може закупити для України меншу кількість озброєння.

Адмірал НАТО назвав неочікувану причину, яка гальмує зусилля Заходу щодо посилення безпеки

Адмірал НАТО Роб Бауер. Фото з відкритих джерел

Бауер відвідав зустріч керівників оборонних відомств країн НАТО, яка пройшла 16 вересня в Осло, де заявив про проблему зростання цін.

"Ціни на обладнання та боєприпаси стрімко зростають. Зараз ми платимо все більше і більше за те саме", – сказав Бауер.

Адмірал НАТО пояснює, що збільшуючи видатки на оборону не призведе до Підвищення захисту. Роб Бауер пропонує зосередитись на новому підході до співпраці у сфері оборони та закликав країни збільшувати потужності виробництва озброєння, як у державному секторі, так і в приватному.

"Довгострокова стабільність має переважати над короткостроковими здобутками. Як ми бачили в Україні, війна торкається усього суспільства", — сказав Бауер та додав, що запобігання війни має бути загальносуспільною справою.

Як приклад здорожчання цін можна назвати ракети "Стінгер", які у 1991 році коштували 25 тис. доларів, а сьогодні їх ціна виросла до 400 тис. доларів. Крім того, НАТО наполягає на збільшенні оборонного виробництва, запит на яке значно виріс з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Західні партнери не лише надають зброю Києву, а й створюють власні запаси. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Маляр назвала два міста, де російська армія пішла на штурм.

Також "Коментарі" писали про Ілона Маска, який зробив нову заяву щодо Криму та розкритикував Україну за терміновий запит про ввімкнення зв'язку на півострові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 вересня 2023, 09:56

Хто ж є бенефіціаром цього здорожчання? Може придивитись на стрімке зростання доходів Божого народу? В кого ж контрольні пакети акцій, банки які все це фінансують? Хто з обох сторін розповідає, що бореться з фашистами, і нагнітає ситуацію? Здається, треба мати голову щоб зрозуміти кому ця війна вигідна.


Новини