Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові просуваються на фронті: у ISW вказали напрямки
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові просуваються на фронті: у ISW вказали напрямки

Аналітики Інституту вивчення війни розповіли про успіхи українських сил в Запорізькій області та поблизу Бахмута.

17 вересня 2023, 08:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські сили поступово просуваються у Запорізькій області та поблизу Бахмута на Донеччині. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Інституту вивчення війни.

Українські військові просуваються на фронті: у ISW вказали напрямки

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Аналітики ISW дослідили геолокаційні кадри та виявили, що українські військові просунулись у бік Роздолівки, що на північному сході від Бахмута. Крім того, є також рух і на південь у бік Кліщіївки. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла про успіхи ЗСУ у районі населених пунктів Курдюмівка та Кліщіївка, що за 12 км від Бахмута. Також Генштаб повідомив про звільнення селища Андріївка на цьому напрямку.

Крім успіхів біля Бахмута українська армія має позитивний рух на півдні країни. Українські сили просуваються вздовж російської лінії оборони роблячи прохід усе ширшим. За даними ISW ЗСУ змогли отримати успіх у боях за 10 км на захід від Роботиного, а українська піхота просунулась на захід від населеного пункту Вербове.

Таким чином Інститут вивчення війни пояснює, що українські сили накопичують свої війська та розширюють звільнену територію перед лінією оборони РФ, щоб невдовзі почати рухатись вперед. Крім того, ISW зазначили, що росіяни ймовірно зосередили більшість своїх сил на цій лінії оборони, і якщо ЗСУ її прорвуть, то далі зможуть легше просуватись уперед та звільняти українські землі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український історик Плохій назвав одну з головних помилок Путіна у війні проти України у 2022 році.

Також "Коментарі" писали про українських військових з ГУР, які провели вдалу спецоперацію та змогли захопити позиції в Чорному морі, що з 2015 року були під окупацією Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини