Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ми обдурили весь російський флот: у ГУР розповіли про унікальну спецоперацію в Чорному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми обдурили весь російський флот: у ГУР розповіли про унікальну спецоперацію в Чорному морі

Спецпризначенець Головного управління розвідки розкрив деталі нещодавньої операції проти російських сил.

14 вересня 2023, 12:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Командир з позивним "Пеін", який керував групою спецпризначенців ГУР МО розповів, як Україні вдалось повернути контроль над так званими "вишками Бойка". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання ТСН.

Ми обдурили весь російський флот: у ГУР розповіли про унікальну спецоперацію в Чорному морі

Українські військові на платформі в Чорному морі. Фото: ГУР

"Пеін" говорить, що українська розвідка готувала спецоперацію близько двох місяців. А для захоплення "вишок Бойка" використовували надувний човен, адже він більш маневровий та менш видимий для росіян.

"Ми розуміли, що це може бути мандрівка в один бік, адже не боїться лише дурень і покійник", — сказав про небезпеку спецоперації "Пеін".

Коли українські бійці припливли до одної з платформ і почали пришвартовуватись, то зіткнулись з російським бойовим літаком, який почав обстрілювати човен. Спецпризначенці почали стріляти у відповідь та пошкодили літак, який задимівся та почав відлітати з позицій. За його словами, якби снаряд із літака потрапив у човен, усі могли б загинути.

Командир групи поділився, що під час захоплення "вишок" українці також отримали трофеї, зокрема це стосується системи "Нева", яка допоможе краще розібратись з російськими технологіями. Загалом "Пеін" вказує, що росіяни отримали" болючий удар" по своєму впливу в Чорному морі.

"Ми дуже сильно обмежили росіянам дії в акваторії Чорного моря, а саме в акваторії острова Зміїний. Ми відсунули їх до берегів Криму", — підсумовує командир групи та додає, що "ми обдурили весь російський флот".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ГУР провели вдалу спецоперацію та змогли повернути під контроль України об'єкти окуповані Росією від 2015 року.

Також "Коментарі" писали про очільника ГУР Кирила Буданова, який заявив, що війна з Росією не буде тривалою



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини