Головна Новини Суспільство Війна з Росією ГУР провели вдалу спецоперацію: об'єкти окуповані Росією від 2015 року повернулись під контроль України
commentss НОВИНИ Всі новини

ГУР провели вдалу спецоперацію: об'єкти окуповані Росією від 2015 року повернулись під контроль України

Головне управління розвідки здійснило військову операцію та повернуло "Вишки Бойка" під український контроль

11 вересня 2023, 12:21 comments1121
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В наслідок вдалої спецоперації Україна змогла повернути контроль над так званими "Вишками Бойка". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Головне управління розвідки України.

ГУР провели вдалу спецоперацію: об'єкти окуповані Росією від 2015 року повернулись під контроль України

Вишки Бойка. Фото з відкритих джерел

"Вишки Бойка" — це нафто- та газовидобувні бурові платформи, які знаходяться в Чорному морі поблизу берегів Криму. Російські сили окупували ці об’єкти у 2015 році, а після повномасштабного вторгнення використовували їх для військових цілей, зокрема для розміщення радіолокаційних станцій та як вертолітні майданчики.

ГУР вказує, що під час вдалої операції були звільнені бурові платформи "Петро Годовалець" та "Україна", а також бурові установки "Таврида" і "Сиваш".

Крім того, спецпідрозділи взяли військові трофеї під час атаки на російські позиції, зокрема це стосується запасу вертолітних некерованих ракет, а також РЛС "Нева", яка відстежує рух суден у Чорному морі. Під час спецоперації підрозділи ГУР вступили у бій з російським винищувачем Су-30 та пошкодили його. Росіяни були змушені відступити.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про успіхи ЗСУ. Українська армія наближається до ключової точки на південному напрямку. За словами очільника МЗС України Дмитра Кулеби такі дії допоможуть Україні згодом просунутись та звільнити Токмак, Мелітополь і вийти до кордонів Криму.

Також "Коментарі" писали, що росіяни здійснили нічну атаку на символ українського опору. Сили РФ атакували острів Зміїний керованими авіабомбами. Маляр вказує, що мотивом таких дій є залякування торгових суден, які прямують в українські порти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини