Головна Новини Суспільство Війна з Росією Успіхи ЗСУ: українська армія наближається до ключової точки
commentss НОВИНИ Всі новини

Успіхи ЗСУ: українська армія наближається до ключової точки

Українські військові витісняють російські сили на південному напрямку.

11 вересня 2023, 12:05 comments1453
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські офіційні особи заявляють про чергові успіхи зі звільнення територій на південному напрямку, що дає можливість ЗСУ закріпитись на позиціях та наблизитись до однієї з ключових точок у цьому контрнаступі.

Успіхи ЗСУ: українська армія наближається до ключової точки

ЗСУ витісняє російські сили на південному напрямку. Фото з відкритих джерел

Представник пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявив, що ЗСУ має просування в районі Роботиного та звільнили близько 1,5 кв. км українських земель. Наступного дня цю інформацію підтвердила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Селище Роботине українські війська звільнили 28 лютого. Очільник МЗС наступного дня після деокупації населеного пункту розповів про стратегічну важливість цього населеного пункту.

"Це відкриває нам шлях до Токмака, а потім до Мелітополя і до кордону з Кримом", — розповів Дмитро Кулеба.

Західні військові оглядачі, зокрема і Інститут вивчення війни вказує, що відвоювання Роботине може дати українцям можливість продовжувати наступ на менш замінованій та легшій місцевості.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни здійснили нічну атаку на символ українського опору. Російські сили випустили керовані авіаційні снаряди по острову Зміїний. Наталія Гуменюк назвала такий крок Росії спробою тиску на торгові судна, які пропливають поблизу острова.

Також "Коментарі" писали, що у двох звільнених селах на сході України на початку вересня підняли синьо-жовтий прапор. Попри те, що населенні пункти були деокуповані ще минулого року, лише зараз українські служби змогли розмінувати територію та встановити повний контроль над селами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини