Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російський міністр втік до США після отримання повістки
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський міністр втік до США після отримання повістки

Колишній міністр сільського господарства Республіки Комі Денис Шаронов запросив притулок у США і став далекобійником

16 серпня 2023, 16:45
Поділіться публікацією:

Екс-міністр сільського господарства та споживчого ринку Республіки Комі (РФ) Денис Шаронов після отримання повістки у жовтні 2022 року виїхав до Америки, де попросив політичного притулку. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає RTVI, журналісти якого впізнали колишнього політика на відеоролику, опублікованому на YouTube-каналі "Нові американці", а потім і поговорили з Шароновим.

Російський міністр втік до США після отримання повістки

Денис Шаронов

У відео "Був міністром у Росії, став далекобійником у США" ім'я та прізвище екс-міністра не названо, але працівники ЗМІ за допомогою сервісів розпізнавання осіб з'ясували, що людина на відео — Шаронов. Пізніше колишній чиновник підтвердив RTVI, що на відео справді він.

Як стверджує Шаронов, він двічі зазнав кримінального переслідування в Росії, але обидва рази був виправданий судом і реабілітований. За його словами, з посади міністра сільського господарства Республіки Комі його було звільнено у січні 2022 року через затяжний конфлікт із головою регіону Володимиром Уйбою. Отриманий восени повістку Шаронов також пов'язує зі своєю колишньою роботою.

"Я став отримувати сигнали, що мені небезпечно залишатися в Росії, а коли в жовтні 2022-го прийшли з військкомату вручити повістку на мою адресу реєстрації, мені вже нічого не залишалося робити. Хоча я за віком, в принципі, не те щоб підходив. Я зрозумів, що це сигнал з республіки, де я працював, і це просто спосіб позбавитися від неугодних людей. Мені пощастило в попередніх двох переслідуваннях, але цього разу я розумів, що мені не відбитися. Мені нічого не залишалося робити, як залишити країну", — розповів він.

Наразі колишній міністр працює в США далекобійником і домагається здобуття політичного притулку.

Тим часом, у Запорізькій ОВА відреагували на інформацію про план Кремля підірвати ЗАЕС.

У ГУР відповіли, чи справді Путін ухвалив рішення щодо підриву ЗАЕС.

А експерти розповіли, чому світ лише спостерігає за ударами РФ по портах України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини