Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ігнат пояснив, чому Україна не збила ракети над Румунією та Молдовою
commentss НОВИНИ Всі новини

Ігнат пояснив, чому Україна не збила ракети над Румунією та Молдовою

Російські ракети порушили державний кордон Молдови та Румунія. Українські військові могли збити російські ракети, проте не стали цього робити.

10 лютого 2023, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

10 лютого Росія здійснила черговий масштабний ракетний обстріл України. Кілька ракет перетнули державний кордон інших країн, зокрема Румунії, яка є членом НАТО. ЗСУ могли збити ці ракети, проте не стали цього робити. Чому прийняли таке рішення повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на слова речника повітряних сил Юрія Ігната для "УП".

Ігнат пояснив, чому Україна не збила ракети над Румунією та Молдовою

Російські ракети порушили повітряний простір НАТО. Фото з відкритих джерел

Після довго періоду без ракетних обстрілів Російська Федерація відновила удари по Україні. Міністерство оборони України очікує, що війська Росії запустять близько 100 ракет. З початку повітряної тривоги місцеві ЗМІ в регіонах та голови ОДА повідомляли про вибухи та роботу ППО в Київській, Львівській, Житомирській, Херсонській та інших областях України.

Проте ракети літали не тільки над Україною. Як повідомляє Валерій Залужний, дві російські крилаті ракети о 10:18 здійснили перетин державного кордону Молдови. Окрім молдовського повітряного простору, ракети також увійшли на територію НАТО.

"Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав", — зазначає Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та додає, що "ракети були запущені з акваторії Чорного моря".

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що ЗСУ могли збити російські ракети на території іншої країни, проте пояснив, чому було прийнято рішення цього не робити.

"Повітряні сили мали змогу збити ці ворожі ракети, але розуміли ризики і загрози населенню іноземної держави, тому цього не зробили одразу", — говорить Ігнат.

Це вже не вперше, коли ракети перетинають державний кордон інших країн. Раніше були випадки, що російська ракета впала на територію Молдови, а також Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що розвідка Естонії повідомила про план Путіна щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про Олафа Шольца, який критикує союзників через недостатню кількість танків для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.pravda.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 лютого 2023, 12:36

Тобто, підставили своє населення - чудово! Тепер Росія знає безпечний шлях. Наступним кроком треба з кораблів Середземного моря та Балтійського моря запускати. Щоб ще більше налякати населення і авіасполучення боягузів "Золотого мільярда". Нехай звикають жити в тих умовах, в яких живе решта 7 мільярдів Землян.


Новини