Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія змушена вивести частину військ із Калінінграда: у Литві зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія змушена вивести частину військ із Калінінграда: у Литві зробили заяву

Росія більше не може не реагувати на просування ЗСУ у Курській області

22 серпня 2024, 13:52
Поділіться публікацією:

Завдяки успішному настанню ЗСУ у Курській області у Калінінграді спостерігається помітне скорочення російських сухопутних військ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив командувач Литовської армії Раймундас Вайкшнорас, повідомляє "Delfi".

Росія змушена вивести частину військ із Калінінграда: у Литві зробили заяву

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Щойно почалася війна в Україні, ми вже помітили, що з Калінінграда було перекинуто багато техніки та техніки, і частину особового складу. Тільки вони повернулися після ротації, і тепер видно, що йде достатнє скорочення принаймні сухопутних військ", — сказав Вайкшнорас.

Однак, за його словами, не можна розслаблятися, оскільки Кремль продовжує спроби контролювати регіон Балтійського моря.

"Але не обманюватимемо себе, так звана система A2/AD, яка прикриває з повітря, у них сильна. І нічого там не змінилося. Вони, як і раніше, намагаються контролювати Балтійське море, як і раніше намагаються контролювати цей регіон, тому ми також повинні зберігати пильність і стежити за тим, що там відбувається", — наголосив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські військові в Курській області підірвали всі три мости через річку Сейм, ізолювавши в результаті близько 300 миль території і відрізавши російські підрозділи, що знаходяться там, від основних сил. Про це пише "Forbes".

Також видання "Коментарі" повідомляло – Курська операція виявиться марною: чому тепер все залежить від позиції Заходу.

Раніше "Коментарі" писали – операція ЗСУ в Курській області Росії і примусова евакуація тисяч росіян може зазнати путінського режиму серйозного випробування. Прокремлівські військові блогери критикують Міноборони РФ і принаймні один олігарх Олег Дерипаска вже публічно засудив війну. Про це в колонці на The Wall Street Journal написала американська дослідниця радянської та російської історії Емі Найт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини