Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія виходить із оперативної паузи: у США назвали ділянку фронту, де росіяни готують штурм
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія виходить із оперативної паузи: у США назвали ділянку фронту, де росіяни готують штурм

Американські військові експерти розповіли, до чого призведе припинення оперативної паузи з боку Росії

17 липня 2022, 08:37 comments1225
Поділіться публікацією:

Незважаючи на вказівку міністра оборони Росії Сергія Шойгу про активізацію російських військ на всіх напрямках в Україні, навряд чи завершення оперативної паузи, яку раніше у війні взяли росіяни, призведе до масового збільшення наземних атак по всій Україні. Єдина ділянка фронту, де варто очікувати масованого штурму російських військ – це лінією Слов'янськ-Сіверськ-Бахмут. Вже зараз Росія намагається проводити серію наземних штурмів, зосереджених у цьому напрямі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті Інститут вивчення війни.

Росія виходить із оперативної паузи: у США назвали ділянку фронту, де росіяни готують штурм

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Аналітики ISW нагадують, що російське військове командування оголосило про те, що оперативна пауза закінчилася і гаряча фаза війни може продовжуватися. Проте, експерти порівнюють бойові дії 15 та 16 липня зазначають, що 16 липня російські війська проводили менше наземних операцій, ніж 15 липня, але суттєво посилили ракетний обстріл та обстріл із застосуванням артилерії.

У звіті йдеться, що 16 липня міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав командувачу Південної групи генералу армії Сергію Суровікіну і командувачу Центральної групи генерал-полковнику Олександру Лапіну посилити наступальні дії в усіх напрямках, але темпи відновлення російського наступу, ймовірно, коливатимуться найближчим часом.

Шойгу зазначив, що Суровікін і Лапін продовжуватимуть командувати силами на східному напрямку, хоча концентрація сил такого розміру потребує лише одного командувача високим рівнем.

Аналітики зазначають, що подвійне командування операціями на дуже невеликій території може стати на заваді подальшим операціям Росії.

Українські удари HIMARS по російським складам боєприпасів, елементам матеріально-технічного забезпечення та командуванню та управлінню, ймовірно, посилюють російські артилерійські кампанії.

Нездатність Кремля використовувати оперативну паузу для реорганізації російської військової командної структури в Україні та його рішення зберегти натомість спеціальну командну структуру в ISW вважають дивним.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у російській армії починається хаос і паніка : окупанти тікають з війни цілими ротами (аудіоперехоплення розвідки).

Також видання "Коментарі" повідомляло — у британській розвідці назвали два населені пункти Донбасу, які росіянам ніяк не вдається захопити.

"Коментарі" писали – у Греції розбився український військовий вантажний літак: що відомо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини