Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія почала відправляти на фронт "танки-франкенштейни"
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія почала відправляти на фронт "танки-франкенштейни"

На бронетранспортерах МТ-ЛБ армія РФ почала встановлювати корабельні зенітні установки 2М-3М

7 березня 2023, 21:41 comments2432
Поділіться публікацією:

Поява на фронті бронетранспортерів МТ-ЛБ з корабельними зенітними установками свідчить про те, що Росія починає створювати військову техніку так, як це роблять ІДІЛ і "Аль-Каїда", інформує британська The Telegraph з посиланням на військових експертів, пишуть "Коментарі". Видання називає таку техніку "танками-франкенштейнами".

Росія почала відправляти на фронт "танки-франкенштейни"

Компоненти «нового» російського "танку-франкенштейна" датуються 40-50 роками минулого століття

На бронетранспортерах МТ-ЛБ встановлені корабельні зенітні установки 2М-3М. Компоненти такого "танка-франкенштейна" датуються 40-50 роками минулого століття. За словами Джастіна Крампа з компанії Sibylline, яка спеціалізується на розвідці та геополітичних ризиках, Москва, ймовірно, звернулася до військово-морської техніки, тому що її флот менш виснажений, ніж уражені битвами сухопутні сили.

"Я підозрюю, що це було імпровізовано з військово-морських установок, оскільки вони мали доступ до них і відповідних боєприпасів", — сказав він.

Такі "модифікації", ймовірно, свідчать про серйозні проблеми російської армії, вважає колишній офіцер британської армії і військовий експерт Хеміш де Бреттон-Гордон.

За його словами, подібні "диво"- бойові машини він бачив на озброєнні бойовиків ІДІЛ у Сирії.

"Той факт, що ніби як друга армія світу збирає докупи різну техніку, яка мало чим відрізняється від тієї, що була на озброєнні у терористичних організацій, таких як "Аль-Каїда" та ІДІЛ, свідчить про плачевний стан російської армії", — каже Бреттон-Гордон.

Схоже, Росія змушена так імпровізувати через великі втрати піхоти. Росія вивела з глибокого зберігання близько 800 танків 60-річної давнини у відповідь на значні втрати броні.

"Модифікований дідівським методом бронетранспортер може використовуватися для боротьби з українськими безпілотниками, — пише The Telegraph. — Таку техніку можуть також відправити на більш спокійні ділянки фронту, щоб звідти перекинути більш сучасну техніку на передову".

Останніми днями в Україну також перекинули російські бронетранспортери БТР-50, які вперше були прийняті на озброєння в 1954 році.

"Безкінна піхота також постраждала через загострення проблем із постачанням у Росії, деякі бійці були направлені з лопатами по укріплених українських позиціях, — інформує видання. — Їх відправили в бій лише з "вогнепальною зброєю та лопатами", ймовірно, для рукопашного бою".

"Коментарі" також писали про те, що РФ зараз вимушена "вигадувати нову тактику ударів". Російський ВПК й далі здатен виготовляти за місяць до 40 ракет Х-101 та до 20 "Калібрів", відповідно для окупантів не проблема назбирати "залп" одночасно ще на 1-2 масовані обстріли. Для армії ворога проблема у тому, що в них вичерпались засоби, якими вони намагались "продавити" нашу ППО.

Як повідомляв портал "Коментарі", українські військові підбили російський броньований вертоліт Ка-52, який називають "летючим танком".

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни сповна відчувають на собі злість Зеленського, — Пригожин



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини