Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ знищили "летючий танк" російської армії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ знищили "летючий танк" російської армії

Українські військові підбили російський броньований вертоліт Ка-52, який називають "летючим танком".

7 березня 2023, 19:10 comments3684
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські бійці завдають постійних втрат російській армії, як особового складу, так і військової техніки. Цього разу ЗСУ вдалось знищити російський вертоліт Ка-52, який також називають "летючим танком". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Ukraine Weapons Tracker.

ЗСУ знищили "летючий танк" російської армії

Російський вертоліт Ка-52. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє ресурс з відстежування військової техніки Ukraine Weapons Tracker українські військові вдало діяли поблизу Вугледара, на сході України. Саме на цій лінії фронту тривають запеклі бої між ЗСУ та російськими окупантами. На опублікованому відео видно вже знищений російський вертоліт, від якого лишилось лише купа металолому та кілька снарядів.

Ка-52 "Летючий танк" — це двомісний вертоліт, який оснащений важким озброєнням та подвійним гвинтом зверху. Конструкція стала модернізованою версією одномісного гелікоптера Ка-50 та надійшла на озброєння російської армії у 90-х роках. Вертоліт став першим у світі, який обладнали системою катапультування для пілотів.

Вертоліт був сконструйований таким чином, щоб швидко маневрувати та вести боротьбу в повітрі та проти важкоброньованої техніки на землі – танками, БТРами і так далі. Своє прізвище "летючий танк" вертоліт отримав через потужну броню, яка його захищає від багатьох бронебійних снарядів, проте, як можемо бачити, не від української атаки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сталась авіакатастрофа в Італії: в повітрі зіткнулись два військові літаки, пілоти не вижили.

Також "Коментарі" писав про те на кого розрахована вистава білоруського диктатора Лукашенка про українського диверсанта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини