Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія почала новий наступ: в Мінобороні визнали
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія почала новий наступ: в Мінобороні визнали

Ганна Маляр поінформувала про ситуацію на Куп'янському напрямку, на якому спостерігаються спроби просування противника

18 липня 2023, 20:22 comments3624
Поділіться публікацією:

Супротивник намагається перехопити ініціативу у Збройних сил України, сконцентував значні сили на Куп'янському напрямку та пробує наступати у бік цього міста. Це, як повідомляють "Коментарі", визнали в Міністерстві оборони.

Росія почала новий наступ: в Мінобороні визнали

Куп'янськ - важливий залізничий вузол

Сьогодні ввечері заступниця міністра оборони України зробила відповідну заяву:

"Наступ ворога на Куп‘янському напрямку наразі безуспішний, — сказано в офіційному повідомленні Міноборони України. — Бої тривають, але ініціатива вже на нашому боці. На південному фаланзі довкола Бахмута сьогодні, як і всі попередні дні, було просування наших військ. На північному фланзі сьогодні тривали бої. Ворог намагається повернути втрачені позиції. Нашим бійцям доводиться мати справу зі щільним замінуванням та інтенсивним ворожим вогнем".

За словами речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого, вже багато місяців підряд росіяни сконцентрували на Куп'янському напрямку близько 100 тисяч військових. Окрім цього, російська армія розмістила тут понад 900 танків у напрямку міст Лиман та Куп’янськ. Проте більшість одиниць цієї військової техніки є застарілими радянськими танками, а новітнє озброєння у росіян зустрічається усе рідше, у порівнянні з початком повномасштабного вторгнення. 

На думку Ганни Маляр, російські загарбники пожвавили бойові дії на Куп'янському напрямку, аби відтягти Сили оборони України з-під Бахмута, де українські захисники поступово просуваються вперед.

"Росіяни запанікували від нашого просування на Бахмутському напрямку. Бо воно, хоч і поступове, але щоденне і майже всі панівні висоти довкола міста ми зайняли", — відзначила Маляр.

Тим часом, Єрмак інтригує: "Зброї буде більше"

У Путіна вже хочуть альтернативу зерновому коридору.

А на Заході знову розводять руками: з якою проблемою незабаром можуть зіткнутися ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини