Головна Новини Суспільство Війна з Росією Єрмак інтригує: "Зброї буде більше"
commentss НОВИНИ Всі новини

Єрмак інтригує: "Зброї буде більше"

Голова Офісу президента Андрій Єрмак проанонсував "важливе рішення"

18 липня 2023, 19:38
Поділіться публікацією:

Голова Офісу президента Андрій Єрмак в своєму телеграм-каналі зробив чергову інтригуючу заяву. Про це повідомляють "Коментарі".

Єрмак інтригує: "Зброї буде більше"

Андрій Єрмак

"Зброї буде більше. Сподівання ворога на перевагу будуть розбиті реальністю, антиросійська коаліція сильна і вкотре доведе це важливими рішеннями", — заявив він.

Нагадаємо, що нещодавно США ухвалили рішення про передачу Україні касетних боєприпасів, які зможуть допомогти Силам оборони в їх контрнаступі. Як заявили американські союзники, вони зважили на можливий ризик, який несуть цивільному населенню касетні боєприпаси, але вважають, що триваюча російська агресія несе більше шкоди, аніж можливі негативні наслідки застосування цієї зброї для цивільного населення.

В свою чергу українське Міноборони сформулювало принципи застосування цієї зброї. Перший: Україна використовуватиме ці боєприпаси тільки для деокупації своїх міжнародно визнаних територій, касетні боєприпаси не використовуватимуть на офіційно визнаній території РФ.

Другий: касетні боєприпаси не будуть використовувати у міських районах (містах), щоб уникнути ризиків для цивільного населення. Касетні боєприпаси будуть використовуватися тільки в місцях скупчення російських військових, для прориву рубежів оборони противника з "мінімальним ризиком" для життя українських військових.

Третій: Україна буде вести суворий облік використання цієї зброї і локальних зон, де вона буде використовуватися.

Четвертий: на основі цих записів після деокупації територій і перемоги України ці території будуть пріоритетними для розмінування.

П'ятий: Україна звітуватиме партнерам про використання цих боєприпасів і про їхню ефективність, "щоб забезпечити належний стандарт прозорого звітування і контролю".

Тим часом, в Україні розповіли, яке звинувачення висунуть Путіну та Шойгу

Іран виступив за територіальну цілісність України.

А суд у Гаазі закликають видати ордер на арешт найближчого союзника Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини