Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні розповіли, яке звинувачення висунуть Путіну та Шойгу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розповіли, яке звинувачення висунуть Путіну та Шойгу

Українські й міжнародні юристи і дипломати вже розпочали та продовжують роботу з підготовки до нового "Нюрнбергу", на якому судитимуть нових паліїв війни

18 липня 2023, 18:10
Поділіться публікацією:

Після створення Спеціального міжнародного трибуналу Україна та її міжнародні партнери планують притягнути керівництво Росії до відповідальності за злочин агресії проти нашої держави та миру. Це буде основне звинувачення, яке включатиме в себе інші, зокрема злочин геноциду. Про це, як повідомляють "Коментарі", розповів спеціальний посол Міністерства закордонних справ Антон Кориневич.

В Україні розповіли, яке звинувачення висунуть Путіну та Шойгу

Нюрнберзький трибунал над нацистами – приклад притягнення до відповідальності військових злочинців

"Ця робота розпочалася в кінці лютого 2022 року, як правова юридична реакція на повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію України і розпочалася вона з розуміння того, що нам необхідно забезпечити всеохопну відповідальність за найтяжчі злочини, які вчиняють російські громадяни на території України", — розповів Антон Кориневич.

За його словами, звинувачення та відповідальність будуть індивідуальні, як найбільш ефективний механізм притягнення до відповідальності. В цьому сьогоднішні правники спираються на досвід Нюрнберзького трибуналу над нацистами та Токійського над японськими мілітаристами. На них було постановлено, що злочини вчиняють не держави, а окремі індивіди і саме вони мають бути притягнуті до відповідальності.

Важливим проміжним етапом щодо створення Спеціального трибуналу є запуск роботи 3 липня у Гаазі Міжнародного центра з кримінального переслідування за вчинення злочину агресії проти України.

- По суті це історична подія, оскільки це перша міжнародна ініціатива по притягненню до відповідальності за вчинення злочину агресії після Другої світової війни, — каже Антон Кориневич. - Вперше держави, за підтримки міжнародних організацій, створили ініціативу, яка займатиметься координацією розслідування вчинення злочину агресії проти України.

Створення такої інституції це передумова до проведення трибуналу та судового процесу над Путіним та його посіпаками. Сьогодні коаліцію, яка підтримує притягнення Росії до відповідальності за агресію проти України, складається з представників 38 держав.

Тим часом, Путін просить передати привіт загиблим росіянам.

Суд у Гаазі закликають видати ордер на арешт найближчого союзника Путіна.

А африканська країна звинуватила Росію через вихід з зернової угоди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини