Головна Новини Суспільство події Шахеди не береться до уваги: Іран виступив за територіальну цілісність України
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахеди не береться до уваги: Іран виступив за територіальну цілісність України

Нещодавно між Іраном та РФ вибухнув дипломатичний скандал, після якого Іран заявив, що підтримує територіальну цілісність України.

18 липня 2023, 18:02 comments2031
Поділіться публікацією:

Іран зробив офіційну заяву про те, що підтримує територіальну цілісність України та виступає за завершення війни дипломатичним шляхом. Як передає портал "Коментарі", про це заявив глава МЗС Ірану Хоссейн Амір Абдоллахіян під час прес-конференції.

Шахеди не береться до уваги: Іран виступив за територіальну цілісність України

Іран. Фото: з відкритих джерел

"Що стосується України, ми віримо в територіальну цілісність кожної країни, включно з Україною, яка має бути головним пріоритетом усіх країн на основі міжнародного права, і, звісно ж, ми продовжуємо наголошувати на завершенні війни через політичний діалог", — заявив Амір Абдоллахіян.

Варто зазначити, що МЗС Ірану і раніше робило подібні заяви, заперечуючи підтримку Росії у війні. Проте українським та західним розвідслужбам достеменно відомо, що Тегеран, як постачав путінському режиму озброєння, так і продовжує це робити.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія продовжує активно атакувати Україну не лише ракетами, а й ударними іранськими дронами Shahed-131/136. Причому останні почала використовувати все частіше й у дедалі у більшій кількості. Представник Білого дому Джон Кірбі визнав, що попередні попередження не подіяли – і військове партнерство між Росією та Іраном поглиблюється, завдаючи шкоди не лише Україні, а й міжнародній спільноті. З жорсткою критикою дій Ірану виступив і президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє Reuters. Як перешкодити двом диктаторським режимам продовжувати цю жахливу співпрацю? Які ефективні заходи впливу та хто їх може застосувати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – нові факти співпраці Ірану та РФ: про що це говорить – якими можуть бути наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини