Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна оголосила, як буде застосовувати касетні боєприпаси
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна оголосила, як буде застосовувати касетні боєприпаси

Міністр оборони України Олексій Резніков опублікував відповідну публікацію у Твіттер

8 липня 2023, 18:37
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна має п’ять головних принципів, яких вона дотримуватиметься при застосуванні касетних боєприпасів, про передачу яких напередодні повідомили США. Про це повідомляють "Коментарі".

Україна оголосила, як буде застосовувати касетні боєприпаси

Міністр оборони України Олексій Резніков

Перший: Україна використовуватиме ці боєприпаси тільки для деокупації своїх міжнародно визнаних територій, касетні боєприпаси не використовуватимуть на офіційно визнаній території РФ.

Другий: касетні боєприпаси не будуть використовувати у міських районах (містах), щоб уникнути ризиків для цивільного населення. Касетні боєприпаси будуть використовуватися тільки в місцях скупчення російських військових, для прориву рубежів оборони противника з "мінімальним ризиком" для життя українських військових.

Третій: Україна буде вести суворий облік використання цієї зброї і локальних зон, де вона буде використовуватися.

Четвертий: на основі цих записів після деокупації територій і перемоги України ці території будуть пріоритетними для розмінування.

П'ятий: Україна звітуватиме партнерам про використання цих боєприпасів і про їхню ефективність, "щоб забезпечити належний стандарт прозорого звітування і контролю", передає "Радіо Свобода".

Нагадаємо, що близько ста країн приєдналися до конвенції щодо заборони використання касетних боєприпасів, але документ не підписували ані США, ані Україна, ані Росія. Остання використовує касетні боєприпаси з початку війни в Україні, зокрема в лютому-березні обстрілювала ними Харків. Основною перешкодою для швидкої передачі України касетних боєприпасів стала можлива шкода мирному населенню, на яку довго зважали в США. Зокрема, на перестороги, що вже після завершення конфлікту касетні боєприпаси, які не спрацювали, вбивають цивільних.

Але, з огляду на триваючу російську агресію, в США вирішили, що ризики від російського вторгнення переважають можливі ексцеси від застосування касетної зброї. 

Проти передачі касетного озброєння Україні виступали ООН та Росія.

Тим часом, у Зеленського назвали зброю, без якої подальший наступ буде проблематичним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини