Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського назвали зброю, без якої подальший наступ буде проблематичним
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського назвали зброю, без якої подальший наступ буде проблематичним

Найбільше Україна потребує далекобійних ракет ATACMS у великій кількості, заявив радник голови ОП Подоляк

8 липня 2023, 15:02 comments2264
Поділіться публікацією:

Головне, чого дуже потребує українська армія на цьому етапі наступу – це велика кількість далекобійних ракет ATACMS. Без цієї зброї ЗСУ не зможуть ефективно знищувати постачання ворога. На сьогодні таких ракет Україна так і не отримала. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю журналістці Юлії Латиніна заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського назвали зброю, без якої подальший наступ буде проблематичним

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

Радник глави ОП зазначив, на даному етапі ЗСУ потрібно знищити тилові можливості РФ постачати резерви, ресурси та паралельно вимотувати перший ешелон постійними штурмами. Не маючи достатньої кількості далекобійних ракет, зробити це буде дуже проблематично.

Михайло Подоляк зазначив, крім поставок ракет ATACMS західним союзником потрібно все ж таки вирішити питання зі "снарядним голодом". ЗСУ має мати достатню кількість боєприпасів, щоб впевнено йти вперед.

Третя складова, наголосив Подоляк, це авіаційний компонент, зокрема винищувачі F-16 та штурмовики А-10.

"Але наступальні операції тривають у будь-якому разі, сьогодні є просування на тому чи іншому напрямі, на кілометр, на півтора. І цей поступ — однозначний аргумент на користь того, що Україна ефективно продовжує деоокупацію...", — зазначив радник глави Офісу президента.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у суботу, 8 липня, виповнюється рівно 500 днів з початку широкомасштабного російського вторгнення. Українські війська продовжують контрнаступальні операції і на низці напрямків (наприклад, у районі Бахмута) досягли тактично значних успіхів. При цьому керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов попереджає, що контрнаступ точно буде успішним, але пізніше. Експерти оцінили для видання "Коментарі" ситуацію на полях битв, а також зробили спільні висновки щодо російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини