Головна Новини Суспільство Війна з Росією ООН виступила проти постачання Україні руйнівного типу озброєнь
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН виступила проти постачання Україні руйнівного типу озброєнь

Заперечення організації звичні - касетні боєприпаси, що не спрацювали, через багато років вбивають мирних жителів

7 липня 2023, 20:50
Поділіться публікацією:

Управління Верховного комісара ООН з прав людини відреагувало на можливе постачання Україні касетних боєприпасів із США. Про це повідомляють "Коментарі".

ООН виступила проти постачання Україні руйнівного типу озброєнь

Касетний боєприпас

"Ці боєприпаси вбивають і калічать людей ще довгий час після завершення конфлікту. Тому необхідно негайно припинити їхнє використання", — заявив представник організації, 7 липня, у Женеві.

В Управлінні ООН з прав людини закликали Росію та Україну підписати конвенцію про заборону використання касетних боєприпасів, до якої приєдналося понад 100 країн. Нагадаємо, що окрім України та Росії до конвенції не приєдналися й США.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи потенційні поставки Києву касетних боєприпасів, зазначив, що Україна використовуватиме ці боєприпаси не для нападу, а для самозахисту в агресивній війні, яку розв'язала Росія.

Він додав, що російська армія вже давно використовує касетні боєприпаси проти українського народу і використовує їх не для того, щоб когось захистити, а для того, щоб убити і завоювати нові території.

Нагадаємо, що раніше The New York Times з посиланням на високопоставленого представника адміністрації президента США Джо Байдена повідомив, що рішення про постачання касетних боєприпрасів Україні прийняте.

Так, за даними американських журналістів, Лаура Купер, заступник помічника міністра оборони по Росії, Україні та Євразії, повідомила американським законодавцям наприкінці минулого місяця, що Пентагон визначив, що касетні боєприпаси будуть корисні для України, "особливо проти укріплених російських позицій на полі бою". Про очікуване рішення США вперше повідомило Національне громадське радіо, і воно було підтверджено в середу ввечері офіційною особою адміністрації, яка виступила на умовах анонімності.

Тим часом, німецька розвідка прослуховувала Лукашенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 липня 2023, 20:24

А те, що москальнота їх застосовує, це як? Так має бути? Таку гнилу організацію, як оон, давно вже потрібно розпустити.


Новини