Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході знову розводять руками: з якою проблемою незабаром можуть зіткнутися ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході знову розводять руками: з якою проблемою незабаром можуть зіткнутися ЗСУ

Офіційні особи на Заході зізнаються, що готувалися в Україні до битви на "один день і одну ніч"

18 липня 2023, 17:47 comments3785
Поділіться публікацією:

Український контрнаступ триває, але європейські та американські союзники все ще не можуть наростити обсяги виробництва боєприпасів. Десятиліття миру дали про себе знати, сильно розслабивши Захід. Тільки тепер партнери України починають усвідомлювати, наскільки важливо мати великі запаси зброї. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

На Заході знову розводять руками: з якою проблемою незабаром можуть зіткнутися ЗСУ

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

У спілкуванні з кореспондентом видання минулого тижня міністр оборони Великобританії Бен Уоллес заявив, що в НАТО від самого початку готувалися до наступу, який триватиме "одну ніч і один день". 

"Ніхто насправді не задавав собі питання, а що, коли "одна ніч і один день" перетвориться на "два тижні, три тижні, чотири тижні". Скільки наших вишуканих можливостей у нас є насправді?" — зізнався Уоллес.

Офіційні особи США, з якими поспілкувалися журналісти, розповіли, що на американських базах по всьому світу є певний запас боєприпасів. Їх обсяг засекречений, але, як стверджується, це резерв на випадок надзвичайної ситуації, з яким військові не бажають розлучатися.

Фактично офіційні особи зізнаються, що США вже наближаються до "червоної межі" за запасами снарядів калібру 155 мм, які їм доводиться постачати Україні. Минулого року США почали нарощувати виробництво боєприпасів, коли стало зрозуміло, що війна затягнеться набагато довше, ніж передбачалося. Але на прийнятний рівень це виробництво вийде тільки через кілька років, заявив CNN радник з національної безпеки США Джейк Салліван.

Саме тому Вашингтон вирішив відправити в Україну касетні боєприпаси в якості тимчасового заходу, поки виробництво унітарних снарядів не встигає за потребами.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що відбувається з контрнаступом України – як реагують на нього союзники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини