Головна Новини Суспільство події У Путіна вже хочуть альтернативу зерновому коридору: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна вже хочуть альтернативу зерновому коридору: подробиці

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан провів переговори з главою МЗС країни-агресора Сергієм Лавровим та генсеком ООН Антоніу Гутеррешем

18 липня 2023, 17:18 comments6525
Поділіться публікацією:

Через відмову з боку Росії пролонгувати дію зернової угоди глава МЗС Туреччини Хакан Фідан провів переговори з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим та генсеком ООН Антоніу Гутеррешем. Як повідомляє Hurriyet Daily News, під час бесіди порушувалося питання подолання розбіжностей та вихід на якесь предметне рішення. Сторони детально обговорили питання постачання українського зерна на світові ринки через турецькі протоки. При цьому офіційна Анкара поки що не опублікувала свого прес-релізу за підсумками переговорів.

У Путіна вже хочуть альтернативу зерновому коридору: подробиці

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

У той же час на сайті МЗС РФ було запропоновано "альтернативу" зерновому коридору.

"В якості альтернативи "чорноморській ініціативі" міністри розглянули інші варіанти постачання зерна країнам, які найбільше потребують, які не залежать від підривних дій Києва та його західних покровителів", — йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства РФ.

Нагадаємо, Росія заявила, що домовленості щодо "зернової угоди" фактично припинено. Вона перестане функціонувати з 18 липня, майже через рік роботи. Президент Туреччини Реджеп Ердоган, який раніше досить жорстко відбивав подібні російські удари за угодою, цього разу сказав лише, що має намір обговорити зернову угоду під час візиту Путіна до Туреччини, а також по телефону. І не виключив, що відновлення роботи зернового коридору можливе ще до початку серпня. Про що говорить те, що відбувається? Чи важелі впливу на РФ – чи світ піде на її черговий шантаж? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому по зерновій угоді ще своє слово скаже президент Туреччини Ердоган – хто готовий кинути виклик Росії, поставивши Кремль на місце.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини