Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія не втрачає час – перед якою умовою ставлять українців в окупації
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія не втрачає час – перед якою умовою ставлять українців в окупації

Генштаб повідомляє, що Росія активізує зусилля щодо "паспортизації" українців на окупованих територіях

14 квітня 2023, 08:50 comments1317
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованих територіях Росія активно насаджує паспортизацію громадянам України. Якщо ж людина, перебуваючи в окупації, відмовляється отримувати російський паспорт, то тим самим вона позбавляється будь-яких прав, їй у всьому відмовляють, тим самим ставлячи перед вибором — або приймати умови країни-агресора, або залишати свій будинок. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на зведення Генштабу ЗСУ у Facebook.

Росія не втрачає час – перед якою умовою ставлять українців в окупації

Російський паспорт. Фото: gettyimages.com

Так, в окремих населених пунктах Каховського району Херсонської області російські окупанти змушують людей перереєструвати транспортні засоби за російськими нормативно-правовими актами, для чого власникам потрібно мати російські паспорти.

Також активізувалася діяльність із прискорення видачі російських паспортів на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Відомо, що відділи міграційної служби РФ працюють без вихідних. Пріоритетом є державні службовці та військовослужбовці першого армійського корпусу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому РФ більше не здатна активно наступати на кількох напрямках: відповідь ISW.                                         

Також видання "Коментарі" повідомляло – розгорнута Кремлем кампанія з русифікації України та знищення національної ідентичності українців обернулася посиленням ксенофобії щодо нацменшин усередині самої Росії. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Раніше "Коментарі" писали – біля машинного залу 4-го енергоблоку окупованої Запорізької атомної електростанції вибухнула російська міна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини